Inca un brand al Clujului ar putea disparea. Compania ONCOS intra in insolventa!

vasile onaca oncos
Vasile Onaca, patronul Oncos. Foto: wall-street.ro

Cel mai important angajator din judetul Cluj, ONCOS, unul dintre cei mai mari producători şi distribuitori de patiserie, dar şi de ouă şi carne de pui din Ardeal, anunţă prin intermediul unui comunicat de presa că va intra intr-un amplu proces de reorganizează a activitatii, pregatindu-si intrarea in insolventa.

„Necesitatea restructurării vine în contextul scăderii puterii de cumpărare a populației și a lipsei unei finanțări corespunzătoare a afacerii, ce au cauzat un dezechilibru financiar companiei”, se arata in comunicatul reprezentanţilor Oncos.

Acest amplu proces presupune restructurarea intregii activitati a Oncos Prod alaturi de specialisti in business si reorganziarea Oncos SA. Angajatii pot rasufla usurati, in cadrul procesului de redresare obiectivele vor fi păstrate locurilor de muncă, a structurii centrelor de producție și a celor de distribuție și vânzare.

„În ultimii ani am resimțit puternic efectele crizei economice, care s-au văzut atât în scăderea puterii de cumpărare a consumatorilor, cât și în lipsa unor surse de finanțare viabile pe piață”, declara acţionarul majoritar Vasile Onacă.

„Oncos este un business antreprenorial, românesc, ce nu beneficiază de sprijinul unui grup sau al unui investitor care să susțină afacerea și în condiții economice dificile. În acest context, restructurarea business-ului grupului a venit ca o soluție firească și necesară pentru însănătoșirea acestuia. Pe parcursul procesului de restructurare, vom acorda o mare atenție păstrării și securizării locurilor de muncă ale angajaților, a structurii centrelor de producție, distribuție și vânzare. Avem baze solide, care ne vor ajuta să însănătoșim afacerile și să reluăm creșterea”.

Planul de reorganizare al afacerii presupune creşterea cu circa 25% a capacităţii de producţie şi procesare a cărnii de pasăre. Astfel, în cadrul unui parteneriat strategic, vor fi puse în funcţiune încă 12 hale de creştere a păsărilor, cu o capacitate totală de 1,3 milioane capete pe an.

Capacitatea totală de creştere şi procesare a Grupului Oncos va depăşi 6,3 milioane capete anual, după ce în 2013 a crescut cu 6% față de anul anterior, precizează compania.

Oncos Grup se afla pe locul 10 pe piaţa naţională în privința numărului de pui de carne crescuți în fermele proprii, iar capacitatea totală de creştere şi procesare este în prezent de peste cinci milioane de pui de carne pe an.

Înființata în 1991, compania Oncos are peste 800 de angajaţi si este al 4-lea angajator din Judeţul Cluj. Grupul include Abatorul de Păsări Floreşti, clasificat în categoria „A” de procesare, 5 ferme de creştere a păsărilor în Gilău, Lomb, Jucu , Sălişte – Coruş – Chinteni în județul Cluj şi Panic în județul Sălaj precum şi una din cele mai mari fabrici de pâine din Transilvania.

Distribuția produselor de carne se face printr-o reţea proprie de retail formată din 44 magazine în judeţele Cluj, Sălaj, Mureş, Bistriţa-Năsăud. Produsele sunt comercializate și pe pieţele externe din Ungaria, Italia, Cehia, Slovacia și Grecia.

Oncos SA a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de peste 148 de milioane de lei.

4 thoughts on “Inca un brand al Clujului ar putea disparea. Compania ONCOS intra in insolventa!

  1. Nu sunt deacord cu tine frate! ONCOS asa cum este ofera 800 de locuri de munca si sa sti ca sunt oameni care se multumesc si cu salariile de „mizerie” decat sa nu aiba ce manca.

  2. DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE ONCOS E O FIRMA CU RENUME,EU AM MUNCIT ACOLO 5 ANI DE ZILE ,AM FOST RESPECTATA SI APRECIATA DE ASEMENEA CONSIDER CA AM AVUT UN SALARIU MULT MAI BUN DECAT OFERA ALTE MAGAZINE …..TOT RESPECTUL PT CONDUCERE…..SI PERSOANELE ANGAJATE TREBUIE SA PUNA SUFLET NU DOAR PATRONU.MULT SUCCES!

  3. In 30 de ani de activitate toti angajatii au avut incadrare pe salariul minim pe economie! Care sustineti cabati avut salarii bune, jumatate din bani i-ati luat la negru! Dar cand veti iesi la pensie și avea o pensie mica, sa va aduceti aminte de oncos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.