Mitica la brutarie! Dumitru Dragomir, cercetat in stare de libertate

dumitru-dragomir1Cererile de arestare preventivă pentru Dumitru Dragomir, Mihai Corbu şi Radu Arhire s-au judecat toată noaptea, iar fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) va fi cercetat în stare de libertate, în timp ce cei doi oameni de afaceri au primit mandat de arestare pentru 30 de zile. Sentinţele nu sunt definitive.

Dumitru Dragomir şi cei doi oameni de afaceri sunt cercetaţi penal în dosarul vânzării drepturilor de televizare a meciurilor din Liga 1 pentru perioada 2011-2013, acestia fiind acuzaţi de spălare de bani, delapidare şi evaziune fiscală.

Într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti se precizează:

„Din datele și probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile că în perioada 2011 — 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 EURO, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vânzării unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, în condițiile în care vânzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanții Ligii Profesioniste de Fotbal și reprezentanții societății câștigătoare. De asemenea, rezultă indicii rezonabile că suma de bani a fost spălată printr-un circuit fictiv în care sunt implicate mai multe societăți comerciale. În cauză s-a început urmărirea penală”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.