PREMIERA: Un clujean a castigat prima etapa a Cupei Mondiale de Parasutism

Fost campion mondial la parasutism – juniori – Alexandru Nicolau – si-a adjudecat prima etapa a Cupei Mondiale de Parasutism, disciplina precizia aterizarii, competitie organizata sub egida Federatiei Aeronautice Internationale.

Red Bull Ordinul Smaranda in Bucharest Romania on 4th June 2014Nicolau a reusit sa acumuleze cel mai bun punctaj dupa trei runde de sarituri – 01 02 02, devansandu-i pe Al Shmmari Abdulaziz (Qatar) – 00 03 03 si Hajek Bonifac (Cehia) 03 03 01.

Pe langa titlul de campion mondial la juniori, precizia aterizarii, Alexandru Nicolau este multiplu campion national la aceeasi disciplina.

„Ma bucur ca am reusit sa castig prima etapa a Cupei Mondiale. Este important debutul in fiecare an competitional. Din pacate vremea nu a tinut cu noi si conditiile de zbor au fost foarte dificile. Competitia s-a incheiat dupa numai trei salturi, cu toate ca erau programate opt. Sa speram ca si urmatoarele etape imi vor aduce rezultate de podium”, a declarat Alexandru dupa incheierea primei etape mondiale.

Un alt roman prezent in competitie, Radu Ionita, s-a clasat pe pozitia 13, iar la sectiunea feminin senioare, Steliana Popa s-a clasat pe pozitia a treia la feminine senioare in cadrul aceleiasi competitii.

Calendar competitional 2014:

Etapa 1 – Rijeka (Croatia): 13-14-15 Iunie
Etapa 2 – Lesce (Slovenia): 27-28-29 Iunie
Etapa 3 – Peiting (Germania): 18-19-20 Iulie
Etapa 4 – Belluno (Italia): 08-09-10 August
Etapa 5 – Thalgau (Austria): 05-06-07 Septembrie
Etapa 6 – Locarno (Elvetia): 24-25-26 Octombrie

alexandru nicolau_parasutism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.