3 ani de Vertigo, localul de suflet din inima Clujului!

Dincolo de fiţe, Vertigo e un local de suflet unde oricine e binevenit, care nu face diferenţa între persoane, nu se uită cu ce branduri eşti îmbrăcat, ce maşină ai în parcare sau ce telefon mobil ai. Încă de cum intri în lounge-ul aflat chiar în „buricul târgului”, în Piaţa Unirii, te îmbie un miros puternic de cafea de calitate, iar cei care îi trec pragul ajung să petreacă câteva minute într-o atmosferă boemă şi relaxantă, genul de atmosfera care te face să revii şi a doua oară.

„VERTIGO Espresso Social Bar” aniversează în curând 3 ani de zile, dar imaginea localului în viziunea multor clujeni este asociată cu fiţele şi este perceput ca un spaţiu de întâlnire al celor care fac parte din înalta societate, al „oamenilor cu bani” din Cluj-Napoca, ceea ce nu este deloc aşa, nici pe departe. Dacă ajungi sa petreci câteva minute în cafenea, te convingi că nu este deloc aşa. „La Vertigo oricine e binevenit, nu dau pe nimeni afară. Dacă eşti în cafenea şi te uiţi în jur, vezi oameni simpli, oameni normali. De multe ori mi s-a întâmplat ca dimineaţa după o petrecere să duc oamenii acasă cu maşina mea. Duceam pe cineva şi veneam înapoi şi luam pe altcineva. Ce patron mai face asa ceva pentru localul lui?”, mărturiseşte patronul Călin Ţiplea.

Primul local din Cluj care a interzis interlopii Clujului

Concurenţa pe piaţa cluburilor şi lounge-urilor în oraş este acerbă, iar atunci când un local începe să deranjeze se scriu şi zvonesc multe despre acesta pentru a-i face rău, multe dintre ele neadevăruri şi informaţii menite să facă rău localului în cauză. Despre Vertigo se zvonesc multe în continuare, unul dintre aceste zvonuri este acela că mulţi îşi „rezolvă” afacerile mai mult sau mai puţin oneste în clubul din Piaţa Unirii, dar ceea ce nu se spune este că Vertigo a devenit primul local din Cluj-Napoca care a interzis accesul unor indivizi cu influenţă în lumea interlopă clujeană, tocmai pentru a nu fi asociată imaginea localului cu astfel de persoane.Vertigo este probabil singurul local din Cluj-Napoca care a ales să-şi selecteze clientela.

„În Vertigo am investit foarte mult şi, pe lângă bani, am pus suflet. E un local cu pasiune”, spune Ţiplea.

Şi pentru că faptele bune sunt adesea trecute cu vederea, trebuie să menţionăm faptul că în spatele brandului Vertigo stau multe acte de caritate realizate de-a lungul celor trei ani de existenţă. Unul dintre ele este ajutorul financiar pe care Vertigo i l-a oferit lui Robert Lukacs, vânzătorul ambulant pe care îl întâlnim cu toţii prin centrul oraşului. Clubul a organizat evenimentul „Charity Night” în decembrie 2011, iar banii strânşi au intrat în contul lui Robert. Deşi este bolnav, Robert a avut voinţă şi a ales să muncească, un lucru care e tot mai puţin întâlnit în România. „Cine nu îl cunoaşte pe Robert? Cine nu l-a văzut măcar o dată trecând cu taraba lui prin Piaţa Unirii sau la semaforul de la Sora alergând printre maşini cu un odorizant în mână? Cine nu ştie câte griji îşi face când o maşină nu e parcată regulamentar? Cine nu l-a văzut pe Robert împingând căruciorul către casă la ora 4 dimineaţa după o zi întreagă de muncă?”, scria în mesajul evenimentului deschis de Vertigo pe pagina de Facebook.

Cazul lui Robert nu este singular. Inimosul Călin Ţiplea a fost singurul care a donat 500 de euro, în mai 2011, pentru o rochie în cadrul unei licitaţii de caritate la o prezentare de modă a designer-ului Răzvan Ciobanu, ce a avut loc în curtea Muzeului de Artă din Cluj-Napoca. Banii stransi în urma licitaţiei au intrat în contul a două fetiţe bolnave de autism. Deşi la eveniment au fost prezenţi o mare parte din cei care fac parte din „lumea bună” a Clujului, patronul de la Vertigo a fost singurul care a licitat pentru acest caz.

Pont: serile de vineri la clubul din Piata Unirii, cunoscute ca si „Fabulous Friday” au devenit de tradiţie in Cluj-Napoca, sute de tineri aleg in fiecare saptamana sa-si petreaca seara de vineri la Vertigo , un local care si-a format de-a lungul timpului o clientela fidela.

Când spui Vertigo, nu spui neapărat fiţe!

Vasile MANU

One thought on “3 ani de Vertigo, localul de suflet din inima Clujului!

  1. A fost o surpriza placuta acest articol…eu merg des in Vertigo si sunt foarte multumita de tot ceea ce are de oferit.Super design,super calitate,super cafea,super atmosfera…
    Jos palaria pentru ce faceti pt cei din jur!
    Continuati tot asa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.