Încă un jucător în probe la „U” Mobitelco

„U” Mobitelco BT Cluj-Napoca testează în această săptămână un baschetbalist american în vârstă de 24 de ani. Wesley Channels are 1,91 metri, 95 de kilograme şi evoluează pe postul de fundaş.

Wesley Channels

Jucătorul s-a născut în Memphis, Tennessee, a absolvit un liceu de informatică şi urmează cursurile Universitatii Austin Peay, fiind specializat in Business.

A jucat patru sezoane pentru Universitatea Austin Peay (Ohio Valley Conference), fiind om de bază în echipă mai ales în ultimele trei sezoane. În ultimul sezon, acesta a evoluat în medie 35 de minute pe meci, reuşind 16,9 puncte, 4,3 recuperări şi 2,9 pase decisive pe meci. În 2009 şi în 2010 a fost selecţionat în cel mai bun cinci al conferinţei.

Sezonul 2010-2011 l-a prins în Cehia, evoluând pentru formaţia Mlekarna Miltra Novy Jicin, unde a fost coleg printre alţii cu Robert Sarovic (BC Timişoara), Vaidotas Peciukas (ex-BC Mures), David Steffel (Energia Rovinari).

Channels s-a aflat în lotul vicecampioanei de atunci a Cehiei, Novy Jicin, dar nu a evoluat la Cluj, în finala CEBL pierdută de „U” Mobitelco. Sezonul trecut a jucat în SUA, pentru Memphis Reign, în ABA.

„U” Mobitelco dispută vineri, 5 ianuarie, partida retur a sfertului Cupei României cu CSM Oradea, în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca. În partida tur, orădenii au învins cu scorul de 76-70.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.