Pentru fete: 6 sfaturi cum să scapi de depresie dacă ai fost părăsită de Sărbători!

despartireSărbătorile de iarnă sunt o perioadă tensionată în multe relaţii, însă despărţirea nu este cea mai neplăcută experienţă prin care poţi trece. Dacă simți că ești copleşită de tristeţe şi nu mai ai chef de nimic, încearcă cele mai simple metode care te ajută să scapi de depresie dacă ai fost părăsită de Sărbători.

Ce poate fi mai rău decât o despărțire de Sărbători? Cele mai multe femei nu ar vrea să petreacă Sărbătorile de iarnă cu un partener hotărât deja să le dea papucii imediat după Revelion.

Încearcă să vezi partea pozitivă: ai scăpat de un bărbat care nu te merită

Încearcă să te concentrezi asupra părților pozitive: fie ai scăpat de un bărbat care nu te merită, fie relația avea alte probleme dacă s-a sfârșit tocmai în aceste momente.

Chiar dacă simți că relația s-a destrămat din vina ta, acceptă lecția pe care ai primit-o și privește înainte, la noul an, când vei avea șansa să încerci din nou o relație, cu mai multă experiență și înțelepciune.

Nu îți nega complet tristețea

O greșeală importantă pe care o poți comite este să încerci să compensezi tristețea despărțirii prin excese, să o negi ori să o ascunzi complet. Dacă nu dai piept cu sentimentele negative, riști ca acestea să se transforme într-o adevărată depresie cronică, care se instalează treptat și de care vei scăpa cu greu.

Discută cu cei mai apropiați prieteni despre ce s-a întâmplat și acceptă cuvintele lor de consolare, care te pot ajuta să depășești mai ușor această perioadă.

Petrece timp cu prietenii și rudele

Chiar dacă simți că vrei să fii singură, nu te izola pentru mai mult de două zile și nu sta în pijama de dimineață până seara.

Sărbătorile sunt un moment bun în care prietenii și apropiații te pot include în planurile lor, atâta vreme cât vrei acest lucru. Dacă ai acceptat invitații, încearcă să fii un musafir bun și nu discuta prea mult despre situația ta și cât de nefericită ești pentru că ai fost părăsită de Sărbători.

Pleacă departe de casă

Dacă nu este prea târziu pentru o excursie alături de apropiați, pleacă departe de casă, mai ales dacă ai locuit împreună cu iubitul și el s-a mutat deja.

Câteva zile la munte sau chiar în casa unor rude din altă localitate pot fi o schimbare de decor necesară, care te ajută să scapi de depresie.

Ajută-i pe cei mai puțin norocoși

Unul dintre cele mai simple lucruri care te pot face să te simți mai bine este să-i ajuți pe cei mai puțin norocoși ca tine în perioada Sărbătorilor.

Poți să-ți deschizi portofelul, dar cel mai important este să-ți deschizi inima prin voluntariat pentru una dintre organizațiile caritabile care încearcă să ofere Sărbători Fericite orfanilor sau bătrânilor dintr-un cămin.

Sfaturi preluate de pe eva.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.