Încep lucrările pentru modernizarea Parcului Feroviarilor

Primăria Cluj-Napoca a anunțat semnarea contractului de execuție pentru mult așteptatul Parc Feroviarilor, care are o suprafață de peste 53.000 mp.

Astăzi am semnat contractul pentru execuția lucrărilor de ‘Revitalizare și activare Parcul Feroviarilor’.

Momentan, finanțarea o avem din bugetul local, cel puțin în prima parte, iar după deschiderea liniilor de finanțare europeană, vom încerca să asigurăm finanțare complementară„, a declarat Boc.

Spațiul propus spre modernizare cuprinde Parcul Feroviarilor, strada Parcul Feroviarilor și malurile râului Someș și presupune realizarea a patru obiective:

  • Revitalizarea Parcului Feroviarilor – 53.457 mp: reconfigurarea aleilor, construirea de pavilioane, realizarea sistemelor de irigații, modernizarea iluminatului public, instalarea de mobilier urban modern;
  • Amenajarea străzii Parcul Feroviarilor – 8.496 mp – de asemenea, pe str. Feroviarilor nr. 2 este în stadiu de pregătire avansată proiectul unei creșe
  • Amenajarea malurilor râului Someș;
  • Realizare pasarele pietonale peste râul Someș.

Propunerea de amenajare a Parcului Feroviarilor va oferi clujenilor un nou spațiu verde de calitate.

Amenajarea presupune un nivel ridicat de biodiversitate, oferind un cadru propice atât pentru floră cât și pentru faună temporară. Reamenajarea integrală a suprafeței parcului și a zonelor adiacente cuprinde:

  • suplimentarea vegetației existente cu noi plantări de arbori și arbuști, cu vegetație specifică zonelor umede, cu soiuri autohtone existente de-a lungul cursului Râului Someș Mic și
  • executarea lucrărilor de modernizare a zonei urbane: alei pietonale, mobilier urban, iluminat public, dotări de agrement, recreere și sport precum și podețe pietonale.

Durata lucrărilor este de 20 de luni de la momentul emiterii ordinului de începere.

Valoarea proiectului este 36.974.045,91 lei fără TVA, executantul fiind asocierea NORD CONFOREST (Leader), ECO GARDEN CONSTRUCT SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.