Înfrângere pentru „U” Cluj în fața campioanei Sepsi Sf. Gheorghe! Fanii au creat o atmosferă de vis în Sala Sporturilor „Horia Demian”

După cinci succese consecutive pentru echipa de baschet feminin a Universității Cluj, a venit și primul eșec din acest sezon, scor 64-71, vineri, 28 octombrie, pe teren propriu, împotriva campioanei ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, într-o partidă care a contat pentru etapa a 6-a a Ligii Naționale, dar echipa pregătită de Dragan Petricevic a beneficiat de sprijinul a circa 2000 de spectatori, un record după mulți ani la un meci de baschet feminin din Sala Sporturilor „Horia Demian”.

u-cluj-sepsi-sf-gheorghe-64-71

Peluza „Șepcile Roșii” de la fotbal au revenit, după mult timp, alături de baschetbaliste și au creat o atmosferă fierbinte și spectaculoasă pe parcursul jocului, cum rar vezi prin Sala Sporturilor „Horia Demian”, înse pe teren jucătoarele Universității nu au reușit să-i răsplătească pe fani cu o victorie în fața unguroaicelor, campioana aflându-se în permanență la conducerea jocului pe tabelă. Nu au lipsit nici duelul galeriilor, Sepsi SIC fiind încurajată la Cluj de un grup de circa 50 de fani zgomotoși veniți de la Sfântu Gheorghe.

Având-o în teren pe Annemarie Părău, jucătoare de bază în naționala feminină de baschet, Sepsi a zburat pe teren și a controlat meciul în anumite momente, dar clujencele lui Dragan nu au cedat ușor, dovadă că avantajul la pauza mare pentru Sepsi a fost de doar două puncte (43-45). După un prim sfert pe care campioana l-a încheiat cu cinci puncte avantaj (23-27), „U” a recuperat și a pus pe tabelă 20 de puncte, intrând la vestiare la două puncte de unguroaice și cu speranțe într-o victorie frumoasă.

Maghiarele au defilat în partea a doua, marcând în sfertul trei 17 puncte, față de cele 7 ale clujencelor, iar în sfertul patru au menținut avantajul până la final.

„U” Cluj – ACS Sepsi Sfântu Gheorghe 64-71 (23-27 / 20-18 / 7-17 / 14-9)

Marcatoare:

„U” Cluj: Harrison Taneisha – 23 puncte, Chelsea Davis – 12 puncte, Adrianne Ross – 8 puncte, Kinney Shanece – 7 puncte, Gabriela Irimia – 5 puncte, Andra Mandache – 4 puncte, Mihaela Părău – 2 puncte

Sepsi SIC: Harris Chandra – 27 puncte, Jeffery Janeesha – 21 puncte, Annemarie Părău – 15 puncte, Tyaunna Marshall – 8 puncte, Ancuța Stoenescu – 6 puncte, Andreea Huțanu – -4 puncte, Tierney Pfirman – -3 puncte, Tunde Kilin – 1, Andreea Lazăr – 1.

Etapa viitoare, „U” Cluj va juca tot pe teren propriu, luni, 31 octombrie, de la ora 18:30, împotriva formației CSBT Alexandria, în Sala Sporturilor „Horia Demian”. Universitatea se află pe poziția secundă în Liga Națională, la egalitate de puncte cu liderul ACS Sepsi SIC (11).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.