Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj a primit trei echipamente noi ultraperformante în valoare de 250.000 lei, achiziționate de CJ Cluj

Consiliul Județean Cluj anunță achiziția a trei noi aparaturi medicale ultraperformante pentru Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Este vorba despre un echipament complet de litotriție, o stație de epurare pentru hemodializă și o pompă de spălare-irigare.

„Achiziționarea acestor aparate de ultimă generație vine în sprijinul celor care se confruntă cu probleme urologice, permițându-le reputaților medici ai Institutului să salveze viața sau sănătatea a mii și mii de pacienți. Vom continua și în acest an programul de dotare a spitalelor clujene cu aparatură ultraperformantă„, a declarat Alin Tișe, președinte CJ Cluj.

Valoarea acestor echipamente medicale achiziționate din bugetul propriu al Consiliului Județean Cluj și date în folosință în cadrul Institutului este de aproximativ 250.000 de lei.

Noul echipament complet de litotriție asigură creșterea capacității de tratare a litiazei renoureterale prin rezolvarea minim invazivă a acestei probleme medicale.

De asemenea, stația de epurare pentru hemodializă este necesară pentru realizarea în condiții optime a dializei la pacienții cu infecții virale iar pompa de spălare-irigare este un echipament medical folosit intraoperator pentru a asigura controlul în plaga operatorie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.