Iohannis, apel la calm: „Nu există motive de panică. Am cerut suplimentarea măsurilor de control la frontieră”

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, după şedinţa CSAT de miercuri, pe tema coronavirusului, că nu există motive de panică, precizând și că a cerut suplimentrarea măsurilor de control la intrările în ţară.

„Până în acest moment – deci până în acest moment, când vă vorbesc – nu avem confirmat niciun caz de infecție cu acest virus în România. Chiar acum câteva minute, am primit și rezultatele din Gorj, care sunt negative, deci nu avem nicio persoană confirmată cu coronavirus în România. Dar nivelul de mobilizare trebuie să rămână ridicat, pentru că ne confruntăm cu o urgență medicală globală”, spus Klaus Iohannis după ședința CSAT de miercuri.

Președintele a precizat că le-a cerut „tuturor decidenților membri ai CSAT să rămână la cel mai înalt nivel de implicare și vigilență, pentru că este esențial să tratăm pericolul cu care ne confruntăm cu maximă responsabilitate, dar și cu calm – responsabilitate și calm”.

„Am hotărât ca pe lângă măsurile deja stabilite, să fie suplimentate măsurile de control, pentru identificarea potențialilor bolnavi cu afecțiuni respiratorii și prevenirea infecției cu noul coronavirus la punctele de frontieră terestră, maritimă, fluvială și aeriană”, a transmis Iohannis.

Șeful statului a spus că urmează să fie implementată, „probabil deja de mâine dimineață”, o linie telefonică gestionată de Ministerul Sănătății, dedicată apelanților care solicită informații referitoare la infecția cu coronavirus.

„Am încredere că toate instituțiile statului implicate, dar mai ales sistemul medical românesc, au capacitatea de a gestiona această situație, atât pe latura preventivă, cât și pe cea de tratament al eventualelor cazuri de infectare. În încheiere, reiau apelul la calm pe care l-am făcut și acum două zile, întrucât nu există motive de panică”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.