Raed Arafat: Nu sunt cazuri confirmate în România din cauza coronavirusului

Raed Arafat a anunţat oficial că, deocamdată, nu există cazuri de coronavirus în România, în contextul situaţiei generate de italianul, confirmat cu virusul, care a fost recent pe teritoriul ţării, scrie MEDIAFAX.

Toate cele 13 persoane care au intrat în contact cu cetăţeanul italian care are infecţie cu coronavirus au rezultate negative la testele efectuate de Institutul „Matei Balş”, a anunţat, miercuri, secretarul de stat în MS Nelu Tătaru, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Ţin să vă anunţ că toate cele 13 persoane testate au test negativ. Mai sunt 19 în lucru”, a afirmat Nelu Tătaru. Secretarul de stat a mai spus că miercuri a fost emis ordinul de carantină.

„Acest ordin spune că toate persoanele care vin din zone închise, din vasul de croazieră, sunt puse în carantină instituţionalizată. Acestea vor fi cele 14 zile în care vor fi testaţi la intrarea în carantină, iar la ieşire se vor da două teste la 24 de ore distanţă. Cei care vor veni din Veneto şi Lombardia va fi izolare la domiciliu. Comitetele judeţene de urgenţă sub coordonarea prefectului, vor administra aceste centre de carantină. Fiecare comitet judeţean vor avea indivudial componenta de care se vor ocupa de carantină. Dincolo de cazul Gorj, toate celelalte teste efectuae până azi, inlcusiv cele venite de la Buzău sunt negative. La fel şi cele de la Alba Iulia. Azi la ora 14.00 se aflau 69 de persoane în carantină, 4.418 izolaţi la domiciliu„, a adăugat sursa menţionată.

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a spus că, la ora actuală, în România nu este infectată nicio persoană cu coronavirus.

„Sunt mai multe probe în testare în continuare. Rugămintea noastră e să nu devină fiecare din aceste cazuri o poveste de panică. Foarte multe din situaţiile semnalate cu diferite tipuri de ştiri şi extrem de agresiv s-a rezultat că sunt negative”, a adăugat Arafat, citat de Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.