Jandarmii clujeni au confiscat 15.000 de articole pirotehnice!

Gruparea de Jandarmi Mobilă (GJM) Ştefan Cicio-Pop Cluj-Napoca a sesizat 20 de infracţiuni şi a ridicat spre confiscare în decembrie 15.000 de bucăţi de articole pirotehnice.

Neregulile au fost constatate în urma acţiunilor derulate pentru prevenirea producerii unor evenimente negative pe fondul nerespectării prevederilor legale privind regimul materiilor explozive desfăşurate în municipiul Cluj-Napoca şi în localitatea Huedin.

Conform legii 126 din 1995 privind regimul materiilor explozive, efectuarea fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă.

„Cetăţenii trebuie să cunoască faptul că doar articolele pirotehnice din categoria F1 pot fi deţinute şi folosite de către persoanele fizice care au împlinit vârsta de 16 ani (exemple de articole pirotehnice din categoria F1: jerbe, granule scânteietoare, pocnitori cu confeti, scântei sau steluţe), fiind excluse cu desăvârşire petardele.

Le recomandăm părinţilor să îşi supravegheze copiii cu atenţie, deoarece aceştia pot fi expuşi incidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice. Vă recomandăm să folosiţi cu multă atenţie articolele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii ori rănirea unor persoane”, avertizează reprezentanții GJM.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.