La Florești va fi deschis un ecocentru pentru colectarea deșeurilor voluminoase și din construcții

Primăria Florești anunță deschiderea unui EcoCentru cu caracter permanent la nivelul comunei, potrivit anunțului făcut de primarul Bogdan Pivariu la sfârșitul anului trecut după închiderea punctului de colectare ce a funcționat temporar, din cauza lipsei avizelor legale.

În cadrul acestui EcoCentru se vor putea prelua în mod gratuit:

– deșeuri voluminoase din categoria: mobilier, covoare, lemn și ambalaje din lemn, saltele, obiecte mari de folosință îndelungată (altele decât deșeurile de echipamente electrice și electronice).

– deșeuri din construcții și demolări rezultate din locuințele proprii ale cetățenilor în urma activităților de amenajare/reamenajare interioară. În această categorie sunt incluse: beton, cărămizi, țigle și produse ceramice, amestecuri de beton, cărămizi, țigle și produse ceramice, fără conținut de substanțe periculoase, polistiren, rigips, vată minerală.

Primăria Florești a organizat lunar campanii de colectare a acestor tipuri de deșeuri începând din luna decembrie a anului trecut, în încercarea de a oferi cetățenilor o alternativă legală de colectare a deșeurilor din construcții sau voluminoase, până la avizarea noului EcoCentru.

Noul Punct de Colectare Separată a Deșeurilor va deveni operational de la începutul săptămânii viitoare și este situat pe drumul national DN1 E60, la ieșirea spre localitatea Luna de Sus, după stația RomPetrol.

Informații suplimentare privind Regulamentul, orarul de funcționare, care trebuie respectat de către cei care doresc să transporte, respectiv să predea deșeuri din categoriile amintite către Punctul de Colectare vor fi disponibile pe site-ul Primăriei comunei Florești, precum și date privind amplasamentul Punctului de Colectare, odată ce devine operațional.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.