Lecţie de fericire oferită de milionarul clujean Ştefan Gadola la Berăria Culturală: „Banii nu garantează fericirea” – FOTO/VIDEO

Omul de afaceri Ştefan Gadola, unul dintre cei trei fondatori ai companiei Energobit, a fost invitatul serii de miercuri, 13 septembrie, la ediţia a 67-a a Berăriei Culturale de la Euphoria Music Hall, unde a vorbit, timp de două ore, deschis, jovial şi cu simţul umorului despre fericire, carieră, bani şi cum se îmbină toate aceste elemente în viaţa sa.

În faţa unui public format din câteva zeci de participanţi, Gadola a făcut o trecere prin mai multe etape ale vieţii sale, de la perioada sărăciei şi până în prezent prezent când este unul dintre cei mai bogaţi clujeni. Acesta a depanat amintiri, şi-a adus aminte de tinereţe şi le-a povestit participanţilor veniţi să-i asculte mica poveste de viaţă despre aventura pe care a avut-o în junga amazoniană, unde a trăit o experienţă inedită cu un grup de şamani, descoperindu-se pe el însuşi. „Am plecat în junglă să aflu ce este în subconştientul meu şi am văzut nişte lucruri care m-au marcat şi m-au încărcat cu optimism. Am fost fericit că am plecat de acolo”, a spus fondatorul Energobit.

„Cred că fericirea este un concept filosofic cel mai dezbătut şi analizat. Ştiu că fericirea nu este un sentiment continuu şi este legată de timp, aem fericire o secundă sau o viaţă. Ce este pentru mine esenţial şi indispensabil pentru fericire este că sunt sănătos. Şi nu numai sănătatea mea, ci şi a celor pe care îi iubesc. Fericirea nu se potriveşte la toţi. În viaţa mea am călătorit foarte mult şi trebuie să spun că am fost într-o ţară în care a fost prima dată în viaţa mea când am fost fericit că m-am născut în România. Când am văzut atâţia oameni nefericiţi şi săraci, oameni cu foarte multe probleme, dar şi oameni care erau fericiţi că au primit o farfurie de mămăligă, ei erau mult mai fericiţi ca mine de exemplu care am câştigat 10 mii de euro în ziua aceea. Fericirea este foarte diferită. Unii se pot bucura de un eveniment, dar alţii nu se pot bucura.

Din punctul meu de vedere fericirea este legată foarte mult de nivelul de trai, dar şi de cum am fost crescuţi, de educaţie şi mediul unde am trăit. Suntem foarte diferiţi, iar fericirea este foarte diferită pentru noi. În primul rând pentru mine fericirea înseamnă că sunt sănătos. Să ştiţi că sunt sănătos cu toate bolile pe care le am. Eu sunt fericit atunci când văd oameni care zâmbesc în jurul meu, care sunt pozitivi. Sunt încântat şi bucuros să văd oameni în jurul meu care sunt fericiţi, a spus Gadola.

„Mă face fericit când mă trezesc şi văd soarele, sunt fericit că sunt optimist, sunt fericit că sunt răbdător, cu familia, cu colegii de birou, cu nepoţii. Sunt fericit că am ceea ce îmi trebuie.

Din punctul meu de vedere banii nu garantează fericirea, sunt oameni bogaţi care nu sunt fericiţi şi am întâlnit asemenea oameni. Sunt oameni care nu sunt fericiţi cu foarte mulţi bani”, a spus milionarul.  

El a mai precizat că iubeşte viaţa şi o preţuieşte în fiecare zi, declarându-se mulţumit cu ceea ce a realizat până acum. 

Întrebat din public de un tânăr dacă va intra vreodată în politică, omul de afaceri a oferit a declarat că acest lucru nu se va întâmpla niciodată. „Nu am intrat şi nu o să intru niciodată în politică, am suferit o dezamăgire şi mi-am dat seama că nici în noile condiţii nu pot să fac lucrurile cum vreau eu”, a spus Gadola, care a mai povestit, amuzat, cum a intrat în PCR în comunism si încă păstrează în ziua de azi carnetul de partid. „În perioada comunistă am intrat în PCR de bună voie şi nesilit de nimeni, credeam că e bine ce fac, dar după câteva luni am realizat că am făcut o greşeală şi am ieşit. Încă mai am acasă carnetul de partid PCR şi în fiecare an pun acolo cotizaţia de membru pentru că dacă revin ăştia la putere să nu am probleme”.

Vă spun cel mai mare necaz al meu sau cea mai mare ruşine dacă vreţi: să nu avem autostradă Cluj – Bucureşti. Să nu avem un tren rapid, eu am făcut naveta în facultate de la Cluj la Bucureşti, făceam cu rapidul 7 ore şi cu acceleratul 8 ore. Sunt foarte supărat din cauza asta, să nu putem circula, să nu putem face transporturi. În România de la Cluj la Bucureşti e mai scump ca-n Germania”, a susţinut, revoltat, Gadola

Maestrul taragotist Dumitru Fărcaş a luat şi el parte la această ediţie a Berăriei Culturale, oferind un moment emoţionant în care a vorbit despre fericire, iar la final a recitat cu patos versurile poeziei „Imnul Transilvaniei”, de Ioan Alexandru. 

Credit foto: Cluj-AM

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.