Lecție predată de greco-catolici în pandemie. Înmormântarea Episcopului Florentin Crihălmeanu cu respectarea distanțării sociale – FOTO

Slujba de înmormântare oficiată pentru Episcopul Florentin Crihălmeanu sâmbătă, 16 ianuarie, în parcarea din fața Catedralei Greco-Catolice din Piața Cipariu a scos la iveală buna organizare a acestui moment solemn în plină pandemie de coronavirus, cu respectarea strictă a regulilor de distanțare socială.

Eparhia Cluj-Gherla si voluntarii săi au avut grijă va regulile de protecție împotriva COVID-19 să fie respectate, iar enoriașii să stea la distanță unii de alți laa o distanță regulamentară de 1.5 metri și să nu se creeze aglomerații pe toată durata slujbei, lucru care s-a și întâmplat.

Cu măști de protecție, sute de clujeni au venit să asiste la slujbă și au umplut esplanada din fața Catedralei Greco-Catolice pentru a-și lua rămas bun de la regretatul părinte Florentin Crihălmeanu, îngropat în cripta bisericii din Cipariu.

Pentru organizarea cu brio a slujbei de înmormântar, eClujeanul spune JOS PĂLĂRIA!.

9 thoughts on “Lecție predată de greco-catolici în pandemie. Înmormântarea Episcopului Florentin Crihălmeanu cu respectarea distanțării sociale – FOTO

  1. Da,chiar a fost o organizare impecabilă! Așa da! Exemplu de urmat și pentru cel din Constanța și nu numai! Odihnă veșnică dăio lui Doamne și Lumina fără de sfârșit să-i strălucească!

  2. Da, un exemplu frumos. Credinciosia unui om se vede in lucrurile aparent marunte!!! Dumnezeu sa va mangaie, dragi crestini!

  3. Cum nu cu totii cei prezenti la inmormantare erau abolventi macar ai unei forme de ivatamant superior care sa le dea dreprul la profesorat, si cum dintre cei cu acest drept majoritatea nicodata nu l-au practicat, este excesiv folosit termenul de ”lectie”. Cum poate fi normalitatea numita ”lectie”? !!!

    1. Puterea exemplului este întotdeauna o lecție, iar cele mai importante lecții nu se învață neapărat de la profesori sau oameni cu studii superioare …Cu respect!

  4. La Cluj Napoca au fost prezenti si din Tara Oasului si au dat dovada de aceeasi disciplina, respect pentru ceilalti, pentru ca vor sa traiasca intr-o Romanie normala.

  5. Exemplu de civilizatie si buna cuviinta tipica pentru Ardeleni. Biserica Greco-Catolica. Sa nu uitam ca sa intaplat in Klausemburg , Transylvania.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.