Licitație pentru ocuparea locurilor într-o biserică din Cluj-Napoca – EXCLUSIV

Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” de pe strada Fântânele din Grigorescu a organizat de curând o „licitație” pentru ocuparea scaunelor epahiale din interiorul bisericii.

Potrivit unor surse eClujeanul.ro, reprezentanții Bisericii din Grigorescu au stabilit prețul de 1.500 lei pentru „rezervarea” locului pe unul dintre scaunele din lemn existente. Și, surprinzător, toate au fost deja ocupate, în mare parte de persoane în vârstă.

Din câte se pare, această „strategie” de a rezerva un loc contracost este una des întâlnită în bisericile ortodoxe din România, mulți dintre „clienții fideli” ai acestor lăcașuri de cult obișnuiesc să acorde diverse sume de bani pentru a fi privilegiați și vor să aibă loc asigurat, pe scaun, la slujbe, fără să fie nevoiți să stea în picioare.

De asemenea, de menționat că enoriașii din Grigorescu vor să strângă bani pentru cumpărarea veșmintelor preoțești speciale pentru ziua inaugurării bisericii de pe strada Fântânele.

Partea de sus a Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh”, condusă de preot paroh Petru Varga, a fost finalizată recent și va fi inaugurată în curând, slujbele ținându-se până acum în subsolul bisericii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.