Liderul venezuelean Hugo Chavez va fi inmormantat astazi

Fostul preşedinte al Venezuelei, Hugo Chavez, va fi condus astăzi pe ultimul drum. Familia, prietenii, poporul, precum si lideri politici din întreaga lume îi vor fi alături începând cu ora locală 10, 17 ora României, atunci când începe, oficial, slujba de înmormântare.

hugo chavez

Printre liderii politici care şi-au anunţat prezenţa la funeralii se numără preşedintele Iranului, Mahmud Ahmadinejad, dar şi cel al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al preşedintelui Chavez a fost depus miercuri la Academia Militară din Caracas, în prezenţa rudelor şi a sutelor de mii de simpatizanţi. Pe toată durata desfăşurării procesiunii, convoiul a fost înconjurat de o mare de oameni, mulţi îmbrăcaţi în roşu, culoarea „chaviştilor”.

La Academia Militară a fost realizată şi o capelă până la funeraliile prevăzute pentru astăzi. De la El Jefe şi-au luat rămas bun, încă de ieri, preşedinţii Argentinei, Uruguayului şi Boliviei.

Mii de susţinători ai liderului isi asteapta randul in faţa capelei, singuri sau împreună cu familiile. „Vrem să-l vedem pe Chavez!”, strigau unii dintre ei. Într-un final, oamenii au reuşit să-i aducă un ultim omagiu liderului mult-iubit, decedat la vârsta de 58 de ani din cauza cancerului.

Hugo Chavez s-a luptat din iunie 2011 cu cancerul în zona pelviană. După mai mult de două luni de spitalizare în Cuba, el s-a întors la Caracas la 18 februarie, însă fără a mai apărea în public de la acea dată.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.