Liviu Alexa vrea să fie deputat. Discursul gen „mă piş pe toţi oripilaţii”, schimbat cu „vreau sa mă duc în Parlament, să le dau peste nas“

Liviu Alexa candidează la Parlamentare! Cu o listă lungă de promisiuni electorale, care mai de care, menite să stoarcă lacrimi şi să emoţioneze şi cele mai sceptice suflete, bloggerul Alexa se postează, mai nou, în rolul de salvator al clujenilor. Oare trecutul său de om „aprig”, care afirmă adeseori că „ce am în guşa am şi-n căpuşă” îi va aduce voturile necesare sau, dimpotrivă, se va întoarce împotriva lui?

Propunerile sale electorale, după cum spuneam, sunt care mai de care. De la schimbarea imaginii şi a rolului parlamentarului român, „Acum, vreau să spargem împreună şi portretul acesta, al parlamentarului inabordabil şi leneş”, la posibilitatea de suspendare prin referendum local a parlamentarilor ce absentează şi nu-şi duc la bun sfârşit atribuţiile, „Lansez astăzi prima mea ţintă: proiect de lege pentru ca cetăţenii unui colegiu parlamentar să îşi poată suspenda senatorul sau deputatul prin referendum local  ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivităţii din colegiul respectiv sau a neexercitării atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului.” Mitul salvatorului se observă întocmai din replica „Vreau sa mă duc însă acolo, să le dau peste nas celor ce freacă menta, celor ce nu reprezintă corect interesele colegiilor lor.” De asemenea, el doreşte să le asigure pensionarilor posibilitatea de a accesa bilete de tratament, „Demersul meu în Parlament e clar: să obţin o lege prin care accesul la biletele subvenţionate de tratament şi odihnă ale pensionarilor să nu mai poată fi niciodata suspendat!”. El mai adaugă că „trebuie să le spun celor din Parlament cum se umilesc cei în varstă la cozile din Casele Judeţene de Pensii, depunând dosare pentru tratament şi primind umiliţi refuzuri şi explicaţii: nu mai sunt locuri, statul nu mai are bani pentru ei.” Pe lângă acestea Liviu Alexa adaugă că el îşi cunoaşte atribuţiile dar doreşte ca şi clujenii să-i spună neajunsurile pe care le au pentru a-şi construi campania în funcţie de aşteptările lor: „Eu îmi ştiu temele (control total asupra companiilor de genul E-On Gaz în relaţia cu administraţiile locale, câinii, programe speciale şi reale pentru start-up-uri şi IMM-uri), ştiu (în mare) care vreau să fie programul pe colegiul 1, dar vreau sa îmi spuneţi şi părerile voastre, vreau să ştiu clar ce aşteptaţi voi de la un deputat.”

 

„O altă maimuţă apare la recepţie”

Până aici este clar. Se pare că Liviu Alexa este capabil să deţină un discurs elaborat din care să lipsească cuvinte precum „vacă”, „împuţit”, „mitocani”, „ţărancă proastă”, „mă piş pe toţi oripilaţii”, „nesimţită”, „vorbeşte ca proasta-n târg”, „maimuţă” şi multe alte expresii şi sintagme marca Alexa. Însă cu toate acestea nu este încă destul de convingător. „Ca jurnalist, n-am stat niciodata deoparte, am avut curaj să scriu şi să vorbesc, nu m-am lăsat călcat în picioare. Am luptat împreună cu voi pentru a face din Cluj un oraş mai bun!” Ce este drept s-a luptat, s-a luptat cu toate sălile de fitness din Cluj  şi nu a ezitat să le umple de noroi de fiecare dată când a avut ocazia: „nu ca la World Class Cluj, unde, inadmisibil, de 2 săptămâni nu merg duşurile la barbaţi”, „Ayiana foloseşte cursuri de zumba în mod ilegal, furând”, „În sălile noastre, avem regulile noastre. Cui nu-i convine, poa’ să meargă în altă parte, la alte săli (eventual la alea care lucrează la negru, nu au carţi de muncă sau contracte cu angajaţii, nu au softuri legale, etc – ce zici, Sanda?)” ş.a.m.d. De asemenea, şi-a ponegrit clienţii pe blog-ul său personal, în repetate rânduri, „O nesimţită, culmea, o femeie cu nume în Cluj”, „O meganesimţită a zis”, „O altă maimuţă apare la recepţie”. Cea mai interesantă poveste a fost cea legată de Luminiţa Dejeu pe care a acuzat-o că „A spus în vestiar unei prietene că o să îşi bată joc de Gimmy cum poate, fapt pe care doamna ni l-a reclamat la recepţie. La nici o jumătate de oră, doamna Dejeu a vărsat intenţionat pe jos cafeaua la Gimmy şi a lăsat aşa mizeria şi i-am anulat abonamentul.” Toată problema este, conform Luminiţei, că ea nu a fost niciodată într-o sală aparţinând Gimmy, „Personajul ăsta încalcă orice limită. N-am călcat în viaţa mea la Gimmy şi nici n-o să calc vreodată! Incredibil.”

„O să vă stau la dispoziţie atât eu, cât şi echipa mea, şi înainte de alegeri şi, mult mai important, după.”

Nu în ultimul rând, el afirmă că odată ajuns în Parlament nu va uita de ţintele pe care şi le-a propus: „O să vă stau la dispoziţie atât eu, cât şi echipa mea, şi înainte de alegeri şi, mult mai important, după.”, adăugând, „Nu vă promit astea. Promisiunile sunt ale politicienilor.” Întrebarea vine din nou, câtă încredere putem avea noi, ca nişte clujeni respectabili ce suntem în vorbele omului care în cazul scandalului dintre Ania Blăjan şi sala de  fitness Gimmy şi-a schimbat opinia zilnic şi a întors-o în toate felurile posibile.

 

„Clonţul i-l vei închide lui mă-ta, ţărancă proastă e mă-ta, eventual.”

Pentru cei care nu vă mai amintiţi, este vorba despre scandalul ce a devenit viral şi a fost preluat de către toate publicaţiile naţionale, acela care a beneficiat de 1419 like-uri pe Facebook, 602 commenturi şi 227 share-uri. Totul a pornit de la un mesaj pe care Ania l-a trimis sălii de fitness Gimmy: „Dacă tot trimiteţi sms-uri automate şi enervate în weekend, măcar faceţi asta după ora 12. Mulţumesc.” Nicio problemă până aici, este vorba despre un simplu mesaj trimis de un client nemulţumit. Problema a constat însă în răspunsul primit de la Gimmy: „Dacă tot eşti atât de tare să le numeşti sms-uri enervante atunci o să te scutim definitiv de ele. De azi ai acces interzis la Gimmy. Dormi liniştită pe scaunul de WIP, sau dacă tot e să ne uităm la posturile tale de pe Facebook, fă-ţi o labă.” Povestea a luat amploare în momentul în care Ania i-a trimis un mesaj acid lui Liviu Alexa, „listen, am înţeles că eşti un ţăran prost de mult, toată lumea ştie asta, şi o să presupun că nu ţi-ai găsit angajaţi pe măsură ca să poată raspunde la un simplu mesaj pe facebook asa cum probabil numai tu o poţi face. dacă eu am vorbit frumos şi nu îmi place sa fiu trezită de spam, cred că te poţi conforma sau abţine, cât despre accesul interzis la gimmy, aş zice că mă piş pe el, da e doar o buda acolo şi n-aş vrea să stau la coadă. la fel cum nu vreau să stau la coadă la duşul cu uşa ruptă şi o baltă mare pe jos… 0 cuiere şi urme de buci pe băncuţa instabilă. aveţi probleme serioase de igienă pe acolo… şi tu sigur ai probleme grave la căpşor.” Răspunsul venit din partea lui Alexa a fost în mod limpede redactat în stilu-i caracteristic: „Citat din tine Ania Blăjan Azi îmi fac o labă, mâine tot o labă… poimâine mă fac designer că m-am plictisit de labă. Dragă Ania, aia cu laba e mesajul tău de pe Facebook. Clonţul i-l vei închide lui mă-ta, ţărancă proastă e mă-ta, eventual. Managerul Facebook nu a făcut decât să citeze ce ai scris chiar tu pe propriul tău wall! În rest, mă piş şi eu pe tine şi pe toţi oripilaţii ce au comentat aici!”

 

Ania Blăjan este o „mică ipocrită mincinoasă”

Şi totuşi, povestea nu se opreşte aici. După ce toată presa a preluat scandalul, Liviu Alexa a publicat un articol pe blogul personal, intitulat CampANIA anului in social media?, în care asigura cu dovezi că, de fapt, întregul scandal a fost orchestrat de el însuşi. Articol la care Ania Blăjan a reacţionat prin trimiterea unui comunicat de presă cu privire la faptul că ea nu s-a înţeles cu Liviu Alexa să însceneze conflictul şi nu a avut nicio intenţie de a promva clubul Gimmy, „Discuţia de pe mediul social Facebook, inserată de domnul Alexa pe pagina de internet www.liviualexa.ro, nu este reală.” La câteva zile după aceasta, Liviu Alexa a schimbat placa spunând că Ania Blăjan este o „mică ipocrită mincinoasă”, „Nu mă interesează poveştile de viaţă ale Aniei Blăjan, am aflat şi eu cum stă cu căpuţul, cu internările, cu evenimente mai tragice din viaţa ei, am detalii, nu public. E treaba persoanelor specializate dacă o lasă să umble pe stradă liberă sau nu.” Acest material este redactat ca şi cum acela în care el ar fi orchestrat întreaga poveste nici nu exista. Şi pentru a nu se opri aici, Liviu Alexa a menţionat că ar fi avut în trecut o relaţie cu Ania Blăjan, cu toate că, într-unul din materialele de pe blog-ul său, a afirmat că „Pe Ania Blăjan o ştiu de câteva luni, dar am interacţionat mai mult când ne-a devenit clientă la Gimmy.”

 

 

2 thoughts on “Liviu Alexa vrea să fie deputat. Discursul gen „mă piş pe toţi oripilaţii”, schimbat cu „vreau sa mă duc în Parlament, să le dau peste nas“

  1. Ce cuvinte alese 🙂 ce ma fac ca nu mai pot dormi un noaptea asta, incredibile dezvaluiri… Cine sunt aceste 2 onorate persoane?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.