Lobonț: „Fotbalul românesc încă e obișnuit cu stilul sovietic. Un singur club în România e la un alt nivel, Viitorul. Toți trebuie să ia exemplu de la Gică Hagi”

Antrenorul Bogdan Lobonț a avut un moment de sinceritate la conferința de presă de după meciul pierdut vineri, 26 aprilie, cu Ripensia Timișoara, scor 2-3, și a susținut că fotbalul românesc încă are acel stil comunist, sovietic și a dat un exemplu pozitiv, FC Viitorul, susținând că toți trebuie să ia exemplu de la Gică Hagi și să aplice modelul lui.

„Când am început să discutăm și când am acceptat să vin aici, am făcut-o în primul rând pentru că eram convins și sunt în continuare de calitatea umană a jucătorilor pe care îi are la dispoziție U Cluj. Pentru că Universitatea Cluj și-a dorit din momentul când a început acest proiect să fie unul altfel și de aceea s-a oprit la mine, pentru că eu sunt un altfel de antrenor față de stilul comunist cum e fotbalul românesc obișnuit să fie.

După aceea parteneriatele cu alte cluburi sunt pasul următor. Să nu interpretați greșit că U Cluj o să facă un parteneriat cu AS Roma cum s-a mai întâmplat.

De 4 luni sunt aici, eu sunt plecat din România, nu e nevoie să îți repet traseul meu, Ajax, un an la Fiorentina, 9 ani jumătate la Roma, eu fotbalul și ceea ce înseamnă el 24/7 e aici. Fotbalul românesc este obișnuit în continuare stilul sovietic. E simplu, eu, Bogdan Lobonț, nu am să mă schimb niciodată, eu știu unde vreau să ajung și voi ajunge acolo. Iar timpul va demonstra, indiferent de parcursul pe care o să-l fac și indiferent de obstacolele pe care le voi avea.

Un singur club în România e la un alt nivel, Viitorul lui Hagi. Toți trebuie să ia exemplu de la Gică Hagi, că el ce a făcut acum 9 ani de zile, singur s-a apucat de treabă și rezultatele se văd acum, se văd la rezultatele naționalei U21, se văd la rezultatele la Viitorul, toți jucători de calitate. Acesta e exemplul de urmat.

U Cluj a început proiectul ăsta în 2016, sunt trei ani de zilem Hagi a început acum 8 ani. Problema românului în general e că ce visează noaptea vrea să facă a doua zi, e simplu, e inutil să ne ascundem după deget, în orice domeniu e așa nu numai în fotbal”, a declarat Bogdan Lobonț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.