Lobonț, după eșecul cu Ripensia: „Înfrângerea doare, dar mai sunt șase partide. Încă suntem acolo. Cine contestă înseamnă că nu crede că această echipă poate să își îndeplinească obiectivul”

Antrenorul Universității Cluj, Bogdan Lobonț, a declarat la finalul jocului pierdut vineri seara, cu Ripensia Timișoara, pe teren propriu, scor 2-3 (1-1), că înfrângerea doare, dar nu este supărat pe jucători, care au avut o atitudine bună, și-au creat ocazii și echipa nu a ieșit încă din calculele promovării.

„Doare, înfrângerea doare, dar luăm ceea ce a funcționat, am avut mare parte din partidă în control. Într-adevăr am făcut greșeli individuale și am fost taxați. Fotbalul e un joc de greșeală, cine greșește mai puțin câștigă. Astăzi am fost noi cei care am greșit mai mult și la final s-a văzut, se întâmplă, sunt lucruri omenești, omul care greșește sunt eu, dar o luăm cum este, o înfrângere care doare, ne limpezim mintea și rămânem cu ceea ce a fost bun din această partidă.

Au fost și lucruri extraordinar de bune, băieții au avut o atitudine extraordinară, și-au creat situații de a marca și în mare parte am fost în control. Rămânem cu lucrurile bune, iar de săptămâna viitoare avem timpul necesar să pregătim partida de la Timișoara și luăm fiecare partidă în parte, mai sunt șase de disputat și după aceea la final tragem linie și vedem unde suntem”, a declarat antrenorul Bogdan Lobonț la finalul partidei.

Despre șansele la promovare

„Încă suntem acolo, la promovare, nu știu care sunt contestatarii, cred că e absolut normal să fie și contestatari, lumea e făcută din simpatizanți si contestatari, chestie absolut normală, suntem tot acolo, suntem pe locul 3, cine spune că la barajul pentru promovare nu poți să ajungi în prima ligă? Cine contestă înseamnă că nu crede că această echipă poate să își îndeplinească obiectivul.

Cine îmi spune mie că această echipă nu are șanse să ajungă în Liga 1, ce, că îi sperie pe contestatari barajul, pe noi, echipa, pe grupul nostru de jucători, că eu lucrez cu ei zi de zi și știu ce potențial au acești băieți și ce calități ai, în primul rând umane după aceea fotbalistice.

Spuneți-mi mie o persoană pe lumea asta care nu vrea să câștige și atunci mă întorc și vă întreb pe voi, contestatarii ce vor, să se bucure de insuccesele altora sau să se bucure de succes. Fotbalul e făcut din greșeală, cine greșește mai puțin câștigă. Noi astăzi am făcut trei greșeli mari care ne-au costat. Este un joc de echipă, sunt convins că din aceste greșeli învățăm cu toții, sunt experiențe pe care le purtăm în sufletul nostru și avem capacitatea să le folosim în favoarea noastră”, a susținut Lobonț.

„Nu sunt supărat pe niciun jucător, băieții au vrut, și-au dorit, și-au creat multe situații de a marca, într-adevăr după primirea golului până la pauză am avut o perioadă puțin mai confuză, dar am reglat-o și am reușit să fim din nou în control în timpul jocului. Toți băieții au dat maxim în această partidă”, a mai spus „Lobby”.

„U” Cluj va juca etapa viitoare la Timișoara, cu ASU Politehnica, duminică, 5 mai, de la ora 13:00 și nu mai are voie să facă niciun pas greșit până la final dacă își dorește cu adevărat promovarea pe prima scenă fotbalistică.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.