Locuitorii din Cojocna, se pot bucura în sfârșit de apă potabilă

Compania de Apă „Someș” Cluj, a anunțat luni, 4 aprilie 2022, că a finalizat lucrările de înlocurie a vechii conducte de apă din localitatea Cojocna.

Președintele Consiliul Județean, Alin Tișe, a declarat că „în paralel cu numeroasele investiții prin care înființăm noi rețele sau le extindem pe cele deja existente, demersurile noastre sunt direcționate și spre modernizarea infrastructurii edilitare, astfel încât apa furnizată în tot județul să fie de cea mai bună calitate”.

La Cojocna, prin intermediul acestei investiții a fost modernizată rețeaua de distribuție a apei potabile din localitate, pe o lungime de aproximativ 2 km, fiind realizate și 62 de noi branșamente suplimentare la imobile. De asemenea, au fost montate și 11 cămine de vane și au fost amplasați doi hidranți supraterani.

Această investiție în valoare de 786.496 de lei, a fost finanțată din Fondul de Inițiere, Înlocuire, Dezvoltare (IID) constituit de Compania de Apă „Someș” și Consiliul Județean Cluj, în vederea derulării acelor proiecte edilitare localae care nu au fost cuprinse până în acest moment în programele majore de investiții atrase de la Uniunea Europeană.

Aceste lucrări începute în martie 2021, Alin Tișe spunea la accea vreme că „intenția noastră este de a profita de condițiile meteo excelente pentru a relua, în forță, lucrările de modernizare a infrastructurii edilitare. Amplasamentul va fi predat constructorului chiar în cursul acestei săptămâni, demararea efectivă a lucrărilor urmând a avea loc în perioada imediat următoare.”

Această investiție derulată de Compania de Apă „Someș” S.A., este parte a megaproiectului european în valoare de 355,6 milioane de euro finanțat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Sursa foto: Consiliul Județean Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.