Locurile pe care le caută un turist în Cluj Napoca

De fiecare dată când un turist vizitează un oraş, se interesează de un loc de cazare, cele mai importante obiective turistice şi locurile unde se poate relaxa. Cu siguranţă, Cluj Napoca este locul unde orice vizitator poate să găsească în bugetul stabilit şi la un raport calitate/preţ foarte bun un loc de odihnă şi un restaurant unde să deguste specialităţi locale. De asemenea, oraşul din inima Transilvaniei pune la dispoziţia turiştilor numeroase obiective turistice de mare importanţă şi locuri de vizitat unice.

piata unirii cluj

Cluj Napoca şi Transilvania reprezintă locul de plecare a numeroaselor legende şi poveşti cunoscute la nivel mondial. Dar este şi locul unde orice curios poate descoperi o nouă arhitectură, o nou pasaj subteran sau o cetate medievală bine întreţinută. Cei care vin să viziteze Clujul doresc să afle mai multe despre istoria zbuciumată prin care a trecut acest oraş frumos şi despre monumentele istorice care înfrumuseţează oraşul la fiecare pas. Chiar dacă de-a lungul timpului noi clădiri şi-au făcut loc printre adevăratele opere de artă, acestea s-au armonizat perfect şi oferă un prilej de răgaz pentru fiecare persoană în parte.

Printre cele mai căutate şi vizitate obiective turistice din Cluj Napoca se numără cele trei pieţe centrale – Piaţa Unirii, Piaţa Avram Iancu şi Piaţa Muzeului, dealul Cetăţuia – locul fostei fortăreţe, Grădina Botanică Alexandru Borza, numeroasele lăcaşuri de cult, casa natală a lui Matei Corvin şi muzeele cu un patrimoniu valoros.

Pentru a vizita şi explora Clujul, un turist are nevoie de cel puţin două zile. Iar pentru că de multe ori este mai bine să te cazezi într-un loc mai accesibil şi să cheltui banii pe vizitare, există numeroase locuri care oferă cazare ieftină. Multe dintre acestea se află în aproprierea obicetivelor turistice importante, dar şi a mijloacelor de transport în comun pentru a oferi acces uşor către toate zonele importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.