Lucrarile de amenajare a lacului din Gheorgheni se ridica la jumatate de milion de euro

iulius parc gheorgheni 03Amenajarea spatiului verde din vecinatatea Lacului de Vest din cartierul clujean Gheorgheni va incepe in aceasta saptamana, iar investitia se ridica la 500.000 de euro.

Iulius Parc Gheorgheni va avea un spaţiu de relaxare cu o suprafaţă de peste 30.000 de metri mătrați, anunță oficialii Iulius Mall.

„Regenerarea peisagistică a arealului va fi realizată de firma italiană Lemscape, aceeaşi companie care a conceput şi parcul de peste 50.000 mp al ansamblului urbanistic Palas Iaşi, investiţie a Iulius Group inaugurată în mai 2012.

Iulius Parc Gheorgheni va cuprinde peste 50 de specii de plante aduse din Italia, care vor înfrumuseţa şi transforma arealul. Peste 18.000 de copaci, arbuşti de diferite dimensiuni şi flori vor fi plantaţi pentru a îmbogăţi vegetaţia din proximitatea Lacului de Vest. Selecţia plantelor s-a realizat ţinând cont de condiţiile climatice din zonă, printre acestea numărându-se arţarul japonez, liliacul de vară, forsithia, mahonia, mărul decorativ, călinul, cornul, cotoneasterul şi hortensia. Jocul cromatic va fi completat cu flori, printre acestea numărându-se crizantemele, irişii, trandafirii, crinii, calluna, berberis şi euonymus. Proiectul cuprinde amenajarea a peste 10.000 mp de gazon special, care oferă clujenilor posibilitatea de a se aşeza şi relaxa pe iarbă precum în parcurile din marile oraşe europene”, afirmă Adelina ISACHI, pr assistant Iulius Mall.

Va fi amenajat un loc de joacă dotat cu tobogane, leagăne, peste 70 de bănci pentru ca vizitatorii să se poată bucura de aerul curat şi de priveliştea încântătoare oferită de Lacul de Vest şi alte facilităţi.

Design-ul modern al grădinii publice va fi completat cu mobilier urban de o înaltă calitate şi sisteme de iluminat cu un consum redus de energie. De asemenea, locuitorii vor avea posibilitatea să se plimbe cu ambarcaţiuni pe lac, investiţia incluzând şi construirea de pontoane şi a unui debarcader.

iulius-parc-gheorgheni-02 iulius-parc-gheorgheni-01

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.