Lucrările de asfaltare pe drumul județean 109S (DJ 109A) Deușu – Sânmărtin – Giula au fost finalizate

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de asfaltare pe drumul județean 109S (DJ 109A) – Deușu – Sânmărtin – Giula – Borșa (DJ 109).

„Importanța acestor lucrări e dată de faptul că asigură celor care tranzitează zona condiţii pentru o circulaţie în deplină siguranţă, cu atât mai mult cu cât acest drum face legătura între DJ 109, pe direcţia Borşa, şi DJ 109A, spre Chinteni, prin localitatea Deuşu”, a declarat Alin Tișe, președinte CJ Cluj.

Lucrările au vizat un tronson în lungime totală de 12,789 kilometri, situat între pozițiile kilometrice 1+531 și 14+320, în condițiile în care, în cursul anului trecut, au fost executate lucrări de întreținere finalizate cu așternerea de covor asfaltic pe sectorul de 7,343 kilometri dintre pozițiile kilometrice 1+531 și 8+874.

Astfel, a fost asfaltat sectorul de drum rămas, respectiv cel cuprins între km 8+874 și km 14+320, în lungime de 5,446 kilometri. De asemenea, au fost executate și lucrări constând în realizarea de șanțuri, acostamente, curățarea șanțurilor și a rigolelor, tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare.

Pentru completa finalizare a lucrărilor urmează a mai fi montați parapeți metalici pe sectoarele de drum unde situația o impune și vor fi executate lucrări de marcaje și semnalizare rutieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.