Lucrările de întreținere, cu asfaltare, pe DJ 161 (DN 1C) – Dăbâca – Panticeu au început

Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic şi a locuitorilor din zonă faptul că pe drumul județean 161 (DN 1C) – Dăbâca – Panticeu au demarat și se află în plină derulare lucrări de întreținere care se vor finaliza cu așternerea de covor asfaltic.

Lucrările vizează un sector de drum în lungime de peste 11 kilometri, cuprins între pozițiile kilometrice 17+000 și 28+030.

Importanța lucrărilor e dată de faptul că acest drum județean face joncțiunea cu drumul național 1C. Astfel, vom asigura celor care tranzitează zona un acces mult mai rapid şi mai uşor către drumul național și, implicit, către orașele importante din judeţ, respectiv Cluj-Napoca, Gherla și Dej„, a declarat Alin Tișe, presedinte CJ Cluj.

În această etapă, a fost deja asfaltat un sector în lungime de aproximativ 4 kilometri, pe ambele sensuri de circulație. În paralel, se execută lucrări pregătitoare constând în plombări cu beton asfaltic și tratarea burdușirilor în vederea așternerii covorului asfaltic pe restul sectorului de drum vizat.

De asemenea, lucrările vor viza și completarea acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea podețelor, operațiunile urmând a se finaliza prin realizarea de marcaje și semnalizare rutieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.