Luni, 4 decembrie, începe a doua etapă de distribuţie a pachetelor de alimente

Pentru al cincilea an consecutiv, Primăria Cluj-Napoca organizează programul de distribuţie a pachetelor alimentare de bază către persoanele din categorii defavorizate din oraş. 

Distributia pachetelor se face de două ori pe an, cu ocazia sărbătorilor de Paşte şi Crăciun.

Acest proiect este suplimentar celui din fonduri europene si ofera sansa si altor categorii de persoane, altele decat cele prevazute in programul european, de a beneficia de ajutoare alimentare. S-a alocat suma de 1.300.000 lei (prin HCL nr. 273/2017) in vederea achizitionarii si distribuirii de alimente, de doua ori pe an, cu ocazia sarbatorilor de Paste si Craciun, catre aproximativ 20.000 de clujeni (persoane cu handicap grav si accentuat, persoane varstnice, someri, beneficiari de ajutor social si din alte categorii sociale aflate in evidentele Directiei de Asistenta Sociala si Medicala).

La procedura de licitatie deschisa online au participat 3 operatori economici. Contractul a fost adjudecat de firma SC EXIMAL IMPEX SRL, avand oferta cu pretul cel mai mic (1.087.600 lei fara TVA).

Un pachet contine urmatoarele produse alimentare: 2 litri ulei, 2 kg orez, 2 kg zahar, 1 kg faina de grau, 1 kg faina de malai si 2 pungi cu paste fainoase (a 500 gr. fiecare: paste penne si tagliatelle). Costul unui pachet este de 27,19 lei fara TVA.

Distributia alimentelor va incepe luni, 4 decembrie 2017, si se desfasoara dupa urmatorul program:

Luni, Marti, Miercuri – intre orele 08.30 -15.30;

Joi – intre orele 08.30 – 16.30;

Vineri- intre orele 08.30 – 14.00.

Adresele locurilor de unde vor fi livrate pachetele Categorii de persoane defavorizate care beneficiaza de pachete cu alimente
1 Clubul pensionarilor Manastur,

str. Arinilor nr 11

* Persoane cu handicap grav si accentuat;

* Pensionari cu pensii pana la 850 de lei;

* someri indemnizati (indemnizatie pana la 700 de lei);

* someri neindemnizati (aflati in evidentele AJOFM Cluj ca persoane in cautarea unui loc de munca);

* Beneficiari de ajutor social si alte categorii de persoane beneficiare de servicii sociale, aflate in evidentele servicilor de specialitate ale Directiei de Asistenta Sociala si Medicala,

* Invalizi, veterani,vaduvele de razboi, persoane deportate, prizonieri, persecutati politic, eroi martiri ai revolutiei etc cu pensii si indemnizatii cumulatate pana la 850 de lei.

2 Clubul pensionarilor Marasti,

str. Aurel Vlaicu nr. 3A

3 Clubul pensionarilor Horea, str. Horea nr.108
4 Clubul pensionarilor Grigorescu,

str. Eremia Grigorescu nr. 132

5 Clubul pensionarilor Zorilor,

str. Louis Pasteur nr. 77

6 Clubul pensionarilor Someseni,

str. Traian Vuia nr. 41

7 Piata Hermes – cartier Gheorgheni,

str. Albac fn

8 Primaria de cartier Iris,

Piata Liebcknecht nr.7-8

Intocmirea listelor cu categoriile de beneficiari s-a facut in baza datelor transmise de Casa Judeteana de Pensii Cluj, Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Cluj si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj.

Toti beneficiarii programului vor fi informati si prin invitatii scrise, trimise prin posta, sa se prezinte la unul dintre centrele de distributie arondate pentru a ridica alimentele. Este necesar ca acestia sa se prezinte cu buletinul/cartea de identitate, in original, pentru ridicarea pachetelor.

In cazul in care anumite persoane nu se regasesc pe listele initiale, dar se incadreaza in una din categoriile enumerate mai sus, acestea au posibilitatea, pe baza documentelor justificative, sa se prezinte la punctele de distributie (cel mai apropiat de domiciliu) pentru a fi trecute pe liste suplimentare, in vederea ridicarii pachetelor.

Relatii suplimentare se pot obtine la telefon 0264-453056.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.