Luptele medievale reinviate la Cluj-Napoca

Historical Medieval Battle (HMB), un sport care a devenit extrem de iubit si apreciat pe întreg mapamondul, care leagă competiţiile full-contact de reconstituirea istorică, îşi face intrarea inca o data în România, în inima Transilvaniei, pe data de 26 aprilie.

Evenimentul, organizat de Ordinul Dragonului – Compania Draco Nigrus – si va avea loc in perioada 26-27 aprilie 2014, cu începere de la ora 11:00, în Parcul Sportiv Iuliu Haţeganu, Sala „Gheorghe Roman”.

Evenimentul „Turnirul Campionilor”, organizat cu sprijinul Ezüstsólyom, al Universităţii Babeş-Bolyai, al Primariei Municipiului Cluj Napoca, al Muzeului Etnografic al Transilvaniei si al Asociatiei Patrimonium Transsylvanicum, îşi propune să fie cea de-a doua editie a primului campionat de HMB din tara si inceputul unei traditii clujene.

Competitia alătură probele standard HMB la cele de luptă pe punctaj de până acum. O arena de 100 mp, aproximativ 40 de luptători din România, Ungaria, Republica Moldova si Serbia, nominalizaţi în cinci probe competiţionale, premiate cu piese de armură fidel reprodusă, o competitie de tir cu arcul istoric, corturi şi ateliere medievale şi membrii a trei asociaţii de reconstituire istorică vor contura atmosfera unui eveniment sportiv ce va ţine audienţa cu sufletul la gură, într-un cadru cultural ce reînvie viaţa Transilvaniei de acum 600 de ani.

turnirul campionilor

One thought on “Luptele medievale reinviate la Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.