Maestrul Florin Piersic, mesaj la moartea prietenului său Ion Dichiseanu: „Noi doi eram considerați cavalerii cinematografiei românești”

Actorul clujean Florin Piersic a publicat un mesaj emoţionant pe pagina sa de Facebook, după decesul prietenului şi partenerului său de scenă, Ion Dichiseanu. 

Mi-a fost partener. În 1966 ne-am găsit împreună pe platourile de filmare la filmul Tunelul, o coproducție internațională. Şi iarăşi în 1984 în Trandafirul Galben.

Noi doi eram considerati cavalerii cinematografiei româneşti. De televiziune nu mai vorbesc în câte emisiuni ne-am întâlnit. Dar dincolo de toate eram prieteni. O prietenie care a durat o viaţă.

L-am avut invitat la Iași în 2019 la Festivalul „Serile filmului românesc, la a zecea ediţie, care mi-a fost dedicată. Am petrecut o săptămână împreună şi, Doamne ce ne-am mai bucurat. Bun, vesel, plin de energie şi neastâmpăr. Aşa era prietenul meu Ion Dichiseanu.

Ţi-ai iubit mult profesia şi publicul Dicki, dragul meu şi n-ai uitat nicio clipă de ce te-ai făcut actor. Astăzi însă destinul a făcut ca tu, „dezgustat de atâtea măști grotești, să ieşi din scenă, plângând între culise”, vorba poetului Mihai Coreanu. O lumină arde pentru sufletul tău. Rămâi în amintirea mea, prieten al meu!”, a scris Florin Piersic. 

Actorul Ion Dichiseanu a murit, joi, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. „A decedat astăzi în jurul orei 14,00 la noi în spital. Era internat de circa trei luni”, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Bogdan Opriţa.

Ion Dichiseanu s-a născut la 20 octombrie 1933, la Adjud. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografie în 1959. A avut o îndelungată activitate la Teatrul Nottara şi în cinematografie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.