Mănăstire din Italia, transformată în cel mai luxos hotel cu SPA din Europa

O mănăstire construită în secolul 17, pe un spectaculos promontoriu din Golful Salerno, a fost transformată în mod miraculos în cel mai luxos hotel din Europa.

manastirea-hotel-de-lux

Foarte puţini turiști știu că hotelul spa Santa Rosa, una dintre cele mai luxoase destinaţii de vacanţă din Italia şi chiar din întreaga lume, a fost mănăstire.

Pe la jumătatea secolului 19, după mai bine de 150 de ani de la înfiinţare, stabilimentul monahal dedicat Sfintei Rosa din Lima, ridicat de maica Rosa Pandolfi, descendenţa familiei de nobili Pontone di Scala, a fost evacuat, iar clădirile ce compuneau mănăstirea au ajuns în posesia municipalităţii, scrie casadex.ro.

În anul 2000, în timpul unei călătorii de recreere în apele Golfului Salerno, turistă americană Bianca Sharma a remarcat frumuseţea fostei mănăstiri. Captivată şi fascinată de locaţia spectaculoasă, dar şi de arhitectură construcţiei uitate în paragină, Bianca a simţit că renovarea vechii mănăstiri este misiunea vieţii ei. În cel mai scurt timp, după îndeplinirea tuturor formalităţilor legale, Bianca a devenit proprietara ruinelor istorice din localitatea Concă dei Marini, de pe coasta Amalfi, pe care le-a transformat în cel mai luxos hotel spa din Europa.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.