Sorin Ovidiu Vântu, condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu executare!

sorin ovidiu vantuMagistraţii Curţii Supreme au decis, vineri seară, condamnarea definitivă a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu la 2 ani de înschisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de favorizarea fostului director al Gelsor, Nicolae Popa.

Omul de afaceri a declarat în faţa judecătorilor că dosarul este unul strict politic. „În opinia mea, acest dosar a fost unul strict politic. În 2009, am susţinut cu toată puterea schimbarea actualului preşedinte cu un altul. Am pierdut şi a venit această factură”, a precizat SOV.

De asemenea, Vîntu nu a negat că Nicolae Popa îi este prieten, dar a explicat că acesta a stat în Indonezia timp de 10 ani, interval de timp în care s-a sustinut singur, câştigând bani din turnee de popice.

Totodată, Vîntu a arătat că l-a susţinut pe Nicolae Popa doar moral. „Sprijinul pe care i l-am dat acestui prieten a fost unul strict moral. Asta pentru că era departe de casă. Am ajuns să fiu suspus unei represiuni care depăşeşte puterea psihică a unei persoane normale”, a completat omul de afaceri. Mai mult, omul de afaceri a precizat că ştie că va fi condamnat. „Dumneavoastră mă veţi condamna astăzi, dar nu o veţi face pentru că am încălcat vreo lege din România, ci pentru că aşa trebuie”, a conchis Vîntu.

Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca, Octavian Ţurcan şi foştii directori ai Petromservice, Gheorghe Şupeală şi Zizi Anagnostopol, au fost trimişi în judecată joi, de procurorii Parchetului General, sub acuzaţiile de spălare de bani şi delapidare. Prejudiciul produs companiei Petromservice se ridică, potrivit rechizitoriului făcut de anchetatori, la peste 83,5 de milioane de euro.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, încarcerat în Penitenciarul Jilava după ce a fost condamnat la un an de închisoare pentru şantaj, a fost dus, joi dimineaţă, la Parchetul instanţei supreme pentru prezentarea materialului de urmărire penală în dosarul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.