Mănăstirea Nicula primește 2.000.000 lei de la Guvern

Guvernul Ponta va aloca din fondul de rezervă al bugetului suma de 6.000.000 lei pentru sprijinea a trei lăcașe de cult: Centrul Eparhial Iasi (judetul Iasi), Manastirea Nicula (judetul Cluj) si Manastirea Tismana (judetul Gorj).

manastirea nicula

„Se aproba suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului pe anul 2014 din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2014, cu suma de 6.000 mii lei, la capitolul 67.01 ‘Cultura, recreere si religie’, titlul 59 ‘Alte cheltuieli’, pentru Secretariatul de Stat pentru Culte, in vederea sustinerii cultelor, conform anexei care face parte integranta din prezenta hotarare”, scrie în Hotararea de Guvern (HG) publicata vineri, 29 august in Monitorul Oficial.

Premierul Victor Ponta a luat parte la evenimentele prilejuite de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului de la mănăstirea Nicula. Acesta a afirmat că va oferi sprijin pentru reabilitarea întregului complex, dar și pentru infrastructura comunei, respectiv rețeaua de canalizare.

Este bine știut că premierul își conturează în jurul religiei ortodoxe și a bisericilor discursul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale , mai ales că principalul său contracandidat, Klaus Iohannis, aparține unei alte confesiuni.

One thought on “Mănăstirea Nicula primește 2.000.000 lei de la Guvern

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.