Mariah King se alătură lotului condus de Dragan Petricevic la „U” Cluj

Echipa de baschet feminin a Universității Cluj a perfectat ultimul transfer din acest an. Este vorba de baschetbalista Mariah King de la Universitatea Alba-Iulia, care a semnat un contract valabil pe 2 ani cu Universitatea Cluj, a relatat ziardecluj.ro.

mariah king

King este nascută în 15 noiembrie 1990 la Chicago, USA, are 188 cm și joacă pe poziția de „forward”.

„Mă bucur foarte mult că domnișoara King va juca pentru ‘U’, am semnat un contract până la finalul acestui sezon, dar și pentru următorul. Mariah este o sportiva puternică de 188 cm, un rebounder puternic și, mai ales, un shooter de trei puncte eficient. A marcat mereu foarte mult în campionatul românesc, dar și alte campionate. O vom primi cu brațele deschise la Cluj-Napoca, o sa faca parte dintr-un lot ce s-a inchegat foarte mult in ultimele luni, cu niste jucatoare care au depasit ideea de colegialitate si au transformat relatia lor profesionala intr-o prietenie. La aceasta atmosfera extraordinara a contribuit 110 la suta Dragan Petricevic, si ii multumesc lui Dumnezeu in fiecare zi ca am avut sansa sa il aducem la U

E o situatie delicata acum in baschetul feminin romanesc, imi pare sincer rau de Arad, a picat totul acolo ca un castel de carti de joc, la prima boare de vant. Este insa si o lectie pentru cluburile finantate gros din bani publici care dadeau lectii altor cluburi ce se finanteaza din privat. Pe termen mediu si lung, eu cred ca modelul pe care l-am adus la U, acela cu o baza numeroasa de sponsori, va demonstra ca vom fi feriti de asemenea surprize neplacute. N-am venit aici sa ardem etapele, am venit sa construiesc pas cu pas un proiect sportiv solid. Celor care m-au acuzat ca folosesc electoral implicarea mea aici, le raspund ca, daca ar fi trebuit sa trag foloase de imagine, ar fi fost nevoie ca anul acesta, nu altcandva, sa profit de macar un trofeu castigat de U, ca sa capitalizez presupusa imagine. Or asta nu se va intampla pana in iunie 2016. Nu e cazul. Anul acesta noi construim fundatia lui U si cred ca construim bine. Din 2016 incolo, asteptam roadele.

Dar, daca tot e un moment de bilant, vreau sa vorbesc pentru prima oara de obiectivul meu la U, obiectiv pe care il „transfer” echipei. Anul viitor, adica in sezonul viitor, obiectivul echipei de baschet feminin a Universitatii este locul 1. Indiferent de competitie, locul 1, ideea de lider, asta trebuie sa fie obiectivul lui Dragan Petricevic si al echipei, al meu si al staff-ului tehnic. S-au terminat zilele in care Clujul era o tinta usoara, o echipa care era trecuta la capitolul „si altele”, de-acum ne vom bate pentru locul 1″, a declarat Liviu Alexa cel care, acum o saptamana, a preluat functia de presedinte al Asociatiei U Baschet Feminin, detinuta anterior de Florin Covaciu.

„U” Cluj joacă în această seară, de la ora 19:00, în Sala Sporturilor „Horia Demian” ultima partidă din acest an, cu CST BC Alexandria, în cadrul etapei a XVI-a a Ligii Naționale.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.