Marieta Anastasescu ii contrazice pe „grevistii” de la „U” Cluj, sustinand ca nu exista restante salariale de 6 luni

16 angajati ai clubului au intrat saptamana trecuta in greva generala, cerandu-si drepturile banesti pentru ultimele 6 luni, iar conducerea echipei i-a actionat in instanta. Tribunalul Cluj a declarat greva legala si a respins apelul conducerii.

marieta anastasescu

Reactia administratorului judiciar al Universitatii Cluj, Marieta Anastasescu, nu a intarziat sa apara. Aceasta si-a exprimat punctul de vedere despre situatia la zi a clubului si spera ca angajatii sa sprijine in continuare activitatea clubului, mai ales in ultimele etape decisive pentru play-off.

„Este de notorietate ca U Cluj se confrunta cu greutati financiare, intrucat fondurile din activitatea directa si din sponsorizarile atrase sunt insuficiente pentru acoperirea cheltuielilor, de la meciurile echipelor de juniori si ale echipei mari, la plata la zi a salariilor. Pentru aceste motive, de la inscrierea echipei in liga a 2 a , respectiv din luna iulie, cand s-a achitat renumeratia pe o luna si jumatate, in doua luni nu s-au putut achita salariatilor si staffului drepturile salariale, iar in alte patru luni au fost platite doar pe jumatate”, a sustinut Anastasescu intr-un comunicat postat, marti, pe site-ul clubului.

Marieta Anastasescu a precizat ca ultimul salariu intreg a fost achitat in 8 martie 2016.

„Prin rapoartele lunare de activitate publicate pe site-ul clubului, administratorul judiciar a detaliat ce cheltuieli au fost efectuate si din ce surse au fost asigurati banii necesari. Tot acolo, au fost mentionate si salariile platite din iulie pana in present .

Consideram ca echipa nu trebuie afectata in ultimele etape, decisive pentru calificarea in play-off, si am convingerea ca, atat fanii, cat si personalul clubului doreste acest lucru. Daca se va realiza obiectivul, ‘U’ va castiga, va fi un plus pentru club, pentru palmaresul sau, indiferent care va fi entitatea juridica ce va asigura continuitatea, actuala societate sau noua entitate.

Cred ca cei ce au ramas in societate in acest an competitional, desi au fost instiintati din vara asupra limitelor financiare, cat si asupra faptului ca incercam a gasi un investitor (aceasta fiind unica sansa ca echipa sa evoluze in liga 2) au fost animati de dorinta ca ‘U’ sa nu moara.

Salariatii au sustinut in fata judecatorului, conform celor aflate din presa, ca nu a existat o intrerupere totala a activitatii societatii, atat la nivelul echipelor de juniori cat si la nivelul echipei mari. Acest lucru ma determina sa sper ca ei vor fi alaturi de echipa in aceste ultime meciuri decisive pentru atingerea telului, de calificare in play off”, mai arata administratorul judiciar.

Primarul Emil Boc a declarat in repetate randuri ca Universitatea Cluj ar putea fi sustinuta de primarie, iar Marieta Anastasescu admite aceasta varianta.

„Personal, dau asigurari ca,  in cazul in care negocierile pentru vanzarea societatii vor esua sau daca solutia financiara oferita de investitor nu va fi capabila a asigura continuarea activitatii sportive in conditii proprii, voi face toate demersurile in competenta mea pentru a asigura continuitatea de catre noua entitate, pregatita pentru aceasta eventualitate de catre autoritati, astfel cum am aflat din interviul acordat presei locale de catre domnul Primar, Emil Boc.

Asa cum, prin colaborarea institutionala dintre Primarie si noi s-a realizat conservarea drepturilor Primariei asupra marcii „U”, tot asa vom sprijini orice demers pentru conservarea celorlalte drepturi sportive legate de club”, a mai precizat administratorul judiciar.

Angajatii au intrat in greva pentru neplata salariilor in ultimele 6 luni, dar conducerea clubului a adus lamuriri cu privire la aceasta situatie, precizand ca numai in lunile ianuarie si februarie nu au fost achitate salariile.

„Dupa cum se vede si in tabelul de mai jos societatea a achitat in total suma de 679760 de lei, in aceasta perioada, suma de 351.469 lei reprezentand doar salariile personalului si a staffului FC „U” SA. Singurele luni in care nu s-au efectuat plati catre personal au fost ianuarie si februarie 2016, in rest ei fiind renumerati.

De altfel, platile efectuate se pot vedea si consultand rapoartele administratorului judiciar publicate pe site-ul clubului la finalul anului trecut”, se arata in comunicatul de pe site-ul oficial.

salarii u cluj

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.