Masca de protecție obligatorie pe stradă în trei localități din Cluj

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a anunțat joi instituirea obligativității purtării măștii în trei localități din Cluj în spațiile deschise.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a anunțat că a fost introdusă obligativitatea purtării măștii în toate spațiile publice, interioare și exterioare, de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, în localitățile din Cluj care au depășit rata de infectare cu coronavirus de 3 la mia de locuitori.

Astfel, această măsură a fost introdusă în orașul Gherla, unde rata de infectare a ajuns la 4,24 la mie, localitatea Sic, cu o incidență de 4.36 și  localitatea Câțcău, care are cea mai mare rată a îmbolnăvirilor – 7,55.

De asemenea, începând de mâine, în aceste localități se închid pentru o perioadă de 14 zile, restaurantele, cafenelele, sălile de jocuri sau de cinema/spectacole care au activitatea la interior. În cazul hotelurilor vor putea fi servite în restaurantele de la interior doar persoanele cazate. Se sistează și activitatea barurilor, discotecilor și cluburilor.

Este interzisă organizarea în spații închise a petrecerilor private, nunți, botezuri. La pelerinaje/procesiuni religioase pot participa doar persoanele care au domiciliul/reședința în localitate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.