Medicul Mihai Lucan și fiul său au fost eliberați și plasați sub control judiciar, urmând să fie cercetați în stare de libertate!

Procurorii DIICOT au descins, miercuri, la locuința chirurgului clujean Mihai Lucan, care este vizat, alături de alte persoane, într-un dosar de delapidare privind falimentatul Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj-Napoca.

Lucan și fiul acestuia, Ciprian, alături de fostul manager al institutului au fost reținuți pentru 24 de ore și duși la audieri, la sediul central al DIICOT.

Medicul clujean Mihai Lucan va fi cercetat sub control judiciar, după ce, vineri dimineața, Tribunalul București a respins cererea de arestare preventivă formulată de procurorii DIICOT. Aceeași măsură de control judiciar a fost luată și pentru fiul lui Lucan, Ciprian Lucan, dar și pentru cei doi foști directori din cadrul ICUTR: Dan Sânpetreanu și Rodica Sanda Baciu.

Decizia nu este definitivă, aceasta deja a fost contestată de procurori la Curtea de Apel București.

Mihai și Ciprian Lucan au fost reținuți pentru 24 de ore de procurori, joi seara, după mai bine de 7 ore de audieri la sediul DIICOT București. Potrivit unor surse, lui Mihai Lucan i-ar fi căzut din buzunar suma de 5000 de euro, imediat după finalizarea audierilor. Moment în care, procurorul de caz l-a chemat imediat pe avocatul inculpatului, apoi a dispus confiscarea sumei.

Mihai și Ciprian Lucan, împreună cu Dan Sânpetreanu sunt acuzați de procurorii DIICOT de constituirea unui grup infracțional organizat și delapidare. Anchetatorii susțin că cei trei ar fi delapidat Institutul de Urologie și Transplant Renal Cluj cu peste 1 milion de euro, în vremea când Mihai Lucan era șef de secție la ICUTR, iar Sânpetreanu era manager al Institutului.

Ginerele lui Lucan, prins in flagrant in timp ce incerca sa fuga cu o geanta de ceasuri de lux

Ginerele lui Mihai Lucan a fost prins în flagrant de poliţiştii care percheziţionau locuiţa, în timp ce încerca să fugă cu un rucsac burduşit cu bunuri de valoare. Sărea gardul când a fost observat de oamenii legii. Reuşise să ascundă 10.000 de euro şi în rezervorul maşinii.

Procurorii spun că aproape 180 de oameni ar fi plătit sume uriaşe de bani pentru a fi operaţi la clinica profesoului Lucan, în condiţiile în care îndeplineau condiţiile să fie operaţi gratis la Institut.

600.000 de euro gasiti in locuinta lui Lucan

Procurorii au gasit sume uriaşe de bani la percheziţiile domiciliare, circa 600.000 de euro – bani gheaţă, ceasuri de lux şi bijuterii din aur.

Foto © Octav Ganea / Inquam Photos

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.