Mergi în Cluj? Iată 4 lucruri pe care trebuie să le faci

Ai început să îți plănuiești vacanța de vară sau pur și simplu vrei să mergi într-un weekend prelungit la Cluj pentru a te relaxa? Clujul este locul cu cea mai mare vitalitate culturală din România și îi este gazdă municipiului Cluj-Napoca, supranumit și capitala neoficială a Transilvaniei, care se mândrește cu faptul că este cel mai bun oraș din țară, prin calitatea vieții, viața culturală și economie.

Iată 4 lucruri pe care să le faci cât timp ești în Cluj:

  1. Mergi în cele mai cunoscute localuri

Câteva dintre locurile preferate de mâncare ale clujenilor și ale turiștilor, pe care trebuie să le încerci, sunt Samsara Foodhouse, un restaurant vegan, Klausen Burger, primul skybar din oraș sau Tokyo Japanese Restaurant, cel mai longeviv restaurant cu specific japonez din Cluj-Napoca, distins cu 5*. Mai există și ceainăria Samsara, care este excelentă pentru ceaiuri organice, iar fiecare cameră are un decor diferit, perfect pentru a îți face poze pentru rețelele de socializare. Dacă vrei să te bucuri de preparate tradiționale românești, mergi la Roata, unde au aperitive transilvănene în farfurie reci, supe și mâncăruri tradiționale.

  1. Explorează centrul orașului

În centrul orașului vei găsi majoritatea monumentelor și acolo vei petrece cel puțin o zi întreagă din călătoria ta. În inima orașului este Piața Unirii, unde vei găsi Biserica Sf. Mihail, Muzeul Național de Artă împreună cu statuia lui Matthias Corvinus. Lângă, în Piața Avram Iancu se află Catedrală Ortodoxă alături de o clădire a Operei Naționale Române. O altă zonă de vizitat este Piața Muzeului, cu Mănăstirea Franciscană și Muzeul de Istorie al Transilvaniei. Iar cel mai romantic și vizitat loc, din pricina valorii istorice și a priveliștii panoramice de care te poți bucura, este Cetățuia, care ar trebui să fie nelipsită de pe lista ta.

  1. Vizitează muzeele

Grădina botanică din municipiu a fost fondată în 1872 și este o altă oază de verdeață din oraș care merită vizitată. Cele mai interesante părți sunt grădina japoneză și sera, unde poți pierde cu ușurință câteva ore, plimbându-te și relaxându-te. Un alt loc interesant este Parcul Etnografic „Romulus Vuia” unde poți vedea în mare parte curți de fermă cu uneltele care erau folosite în acele vremuri, precum și biserica cu picturi frumoase în interior. În funcție de interesele tale și ale persoanelor cu care mergi, mai puteți vizita Muzeul Apei, Muzeul de Artă, Muzeul Zoologic, Muzeul de Mineralogie sau Muzeul Farmaciei.

  1. Explorează obiectivele turistice din jurul municipiului

Cluj-Napoca nu este singurul loc în care ai obiective turistice de vizitat, peisaje uimitoare de admirat și locuri perfecte pentru relaxat. Restul județului prezintă și el locații la fel de uimitoare ca cele din municipiu. Printre ele se numără Stufărişurile de la Sic și Lacul Știucilor, Lacul Tarnița, Lacul Beliș, Cascada Vălul Miresei, Chidea, numit și satul de piatră deoarece totul este făcut din piatră, Parcul de Agrement Moara de Vânt, Parcul de Sculpturi Arkhai unic în lume prin sculpturile din fân de dimensiuni monumentale, Cheile Turenilor și Castelul Bánffy, gazdă a festivalului Electric Castle, unde parcul și lacul din spatele castelului sunt perfecte pentru picnicuri. Acesta mai dispune și de o grădină imensă și un drum secret prin pădurea din apropiere. Iar dacă v-ați adunat o gașcă de mai multe persoane pentru această excursie, puteți oricând să închiriați un autocar în Cluj de la Tabitatour.ro și vă bucurați de beneficiile care vin cu acesta și de o călătorie de neuitat.

Clujul a devenit o destinație vizitată foarte des de turiști datorită istoriei care se regăsește la fiecare pas și poate fi văzută pe fiecare clădire. Orașul merită văzut măcar o dată în viață, nu doar din prisma obiectivelor turistice, dar și datorită scenei artistice care îmbrățișează tradiționalul și progresivul. Pe lângă asta ai o multitudine de oportunități de a te bucura de concerte, spectacole de teatru, și muzică de orice gen.

Sursă foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.