Mesajul premierului Victor Ponta de Ziua Internaţională a Romilor

victor ponta premierul romanieiPrimul ministru Victor Ponta a transmis, marți, etniei rome un mesaj de felicitare, cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor.

„Îmi doresc ca astăzi, împreună, să celebrăm și să sărbătorim particularitățile pe care acest grup etnic le-a adus și în permanență le aduce la dezvoltarea noastră ca și identitate comună. Îmi doresc ca astăzi să îi omagiem pe toți cei care, de-a lungul istoriei, prin contribuția pe care și-au adus-o, au contribuit la stadiul la care ne aflăm acum indiferent că și-au purtat apartenența etnică ca pe un stigmat sau și-au asumat-o cu tot ce a derivat din aceasta.

Astăzi aș vrea să îl omagiez pe fiecare copil de etnie romă care face efortul de a merge la școală, pe fiecare mamă romă care își duce copiii în sistemul educațional și contribuie în felul ei la îmbunătățirea vieții acestora, pe fiecare dintre artiștii care prin munca lor ne aduc mai aproape de valorile acestei etnii, pe fiecare cadrul medical care și-a găsit locul în sistemul de sănătate, pe fiecare funcționar public de etnie romă care a înțeles ca cea mai bună modalitate de a îmbunătăți sistemul este să faci parte din el și, nu în ultimul rând, pe fiecare dintre cetățenii români care astăzi, cu mândrie spune, « E ziua mea » – La mulți ani mie și tuturor celor asemeni mie”, este mesajul premierului pentru ţigani.

Ziua Internaţională a Romilor a fost stabilită în urmă cu 3 de ani, în ziua de 8 aprilie, cu ocazia Primului Congres Internațional al Romilor ce s-a desfășurat la Londra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.