Mesajul președintelui Klaus Iohannis pentru musulmani

Președintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la Cina de Iftar, prilej cu care a afirmat că a valoriza identitățile locale, culturale ori religioase într-un proiect național amplu înseamnă o Românie puternică.

klaus iohannis

„În această ecuație, diversitatea culturală, minoritățile etnice și religioase ale României își găsesc un rol propriu, prin fundamentele morale ale existenței lor sociale, prin punțile pe care pot să le creeze între oameni, comunități și țări. A valoriza identitățile locale, culturale ori religioase într-un proiect național amplu înseamnă o Românie puternică. O Românie puternică este țara care poate aduce fiecărui român — cetățean european — o viața cu mai multe oportunități și drepturi mai bine respectate de autorități. În această Românie este locul dumneavoastră, în acest proiect vă regăsiți cu majoritatea, cu celelalte minorități și culte”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

Șeful statului a spus că privește participarea la Cina de Iftar ca un gest normal și necesar, prin care statul român își manifestă respectul pentru comunitatea și pentru cultul musulman.

„Personal, mă bucur de oportunitatea de a mă întâlni cu reprezentanții unei comunități ce aduce, împreună cu celelalte minorități din România, o importantă valoare adăugată dezvoltării umane și progresului colectivităților”, a arătat Iohannis.

Comunitatea musulmană se bucură de toate drepturile prevăzute de Constituție și de sprijinul statului, a susținut președintele.

„Dobrogea ca regiune și România ca țară vă sunt dumneavoastră ‘acasă’. Comunitatea musulmană se bucură, și nu doar prin declarații, ci prin fapte concrete, de toate drepturile prevăzute de Constituție și de sprijinul statului. Relația dumneavoastră cu ceilalți cetățeni ai României, indiferent de limba lor maternă ori de felul cum se roagă, este — mă bucur să citez aici o declarație a muftiului Cultului musulman din România — ‘una de frățietate și corectitudine'”, a punctat șeful statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.