Mii de români au semnat petiția de susținere a preotului Calistrat, după ce acesta a lovit o femeie în curtea mănăstirii

Peste 4.500 de oameni au semnat o petiție pentru susținerea preotului Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni, după scandalul în care acesta a lovit o femeie în curtea mănăstirii.

Aproape 40.000 de distribuiri are petiția în care inițiatorii spun că vor protejarea părintelui „de neomarxiștii care-l atacă necontenit”.

„Am inițiat această petiție pentru a-l susține pe părintele Calistrat Chifan de la mânăstirea Vlădiceni. În tot acest scandal este foarte important să nu dezbinăm Biserica Ortodoxă Română, singura instituție care mai stă în calea mântuirii neamului. De altfel, în presă a apărut doar un singur fir epic al poveștii. Cu toate că personalul medical a afirmat că cele două surori au ânjurat medicii și că au refuzat orice alt consult suplimentar, nimeni nu s-a sinchisit să spună acest lucru. Așadar, vrem aflarea adevărului si vrem protejarea părintelui Calistrat de neomarxiștii care îl atacă necontenit”, se arată pe site-ul petiției.

Preotul Calistrat Chifan a fost filmat în timp ce lovea o enoriașă în curtea mănăstirii din județul Iași. La finalul slujbei a avut loc o ceartă generalizată, iar la un moment dat se poate observa cum preotul se apropie de o femeie din spate și o lovește cu pumnul sau palma, aceasta căzând la pământ.

Alături de preotul Calistrat, pot fi identificate pe filmare două alte persoane care sunt îmbrăcate în straie preoțești, cel mai probabil călugări la aceeași mănăstire. Calistrat Chifan este anchetat atât de superiori, cât și de polițiști, iar acesta nu va mai sluji pe perioada anchetei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Iași a declarat că două persoane au depus plângeri.

„La data de 09 noiembrie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii Secției nr. 5 Poliție Iași au fost sesizați de către o femeie, despre faptul că atât ea cât și sora sa au fost agresate de către un bărbat, în timp ce se aflau la un lăcaș de cult. În cauză, polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurilor legale”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.