Ucraina a anunțat că aproximativ 60 de soldați ruși au fost uciși într-un atac de artilerie

Autorităţile de la Kiev au anunţat că aproximativ 60 de soldaţi ruşi au fost ucişi într-un atac de artilerie cu rază lungă de acţiune în această săptămână, fiind a doua oară în ultimele patru zile când Ucraina susţine că a provocat pierderi majore inamicului într-un singur atac, informerază Reuters și Agerpres.

Într-o postare pe Facebook, statul major general al forţelor armate a declarat că Rusia a suferit pierderile joi, când forţele ucrainene au bombardat oraşul Mîhailkva, situat la la 40 de kilometri sud de Herson, oraş abandonat de forţele ruse la începutul acestei luni. Nu a oferit însă alte detalii.

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii, iar Reuters nu a putut verifica în mod independent informaţiile furnizate de armata ucraineană.

Statele Unite au furnizat Ucrainei sisteme avansate de rachete, capabile să lovească ţinte aflate la o distanţă de până la 80 de kilometri.

Miercuri, Ucraina a anunţat că aproximativ 50 de soldaţi ruşi au fost ucişi sau răniţi marţi, într-un atac asupra satului Denejnîkove, situat la 70 km în spatele liniilor frontului în provincia Lugansk din estul ţării. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.