Artista Lidia Buble a fost condamnată la închisoare cu suspendare după ce a mituit doi polițiști

Cântăreața româncă Lidia Buble a fost condamnată la un an de închisoare cu suspendare și 90 de zile de muncă în folosul comunității. Judecătorii au găsit-o vinovată, în primă instanță, pentru dare de mită.

Anul trecut, în luna februarie, Lidia Buble a fost oprită în trafic de un echipaj de poliție. Ca să nu fie testată cu etilotestul și amendată le-a oferit agenților 900 de lei. Era perioada în care șoferii aveau nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a circula pe timpul nopții.

Pentru că nu avea declarația, Lidia Buble și-a sunat un prieten, care a sfătuit-o să îi mituiască pe polițiști. Procurorii au ajuns la artistă după ce au interceptat telefonul bărbatului, care era suspect într-un alt dosar.

În primă instanță cântăreața a primit un an de închisoare cu suspendare, se va afla sub supraveghere timp de doi ani şi va presta 90 de zile de muncă în folosul comunităţii la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie Socială Sector 1 Bucureşti. Mai mult, va trebui să se prezinte la serviciul de Probațiune, să anunțe orice deplasare care depășește cinci zile și să comunice schimbarea locului de muncă. Decizia nu este definitivă.

Cei doi agenţi de poliţie care au oprit-o pe artistă au fost trimişi şi ei în judecată, pentru luare de mită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.