Ministrul Culturii, Daniel Barbu, a demisionat!

daniel barbuMinistrul Culturii, Daniel Barbu, a demisionat din funcţie în urma declaraţiilor privind bugetul „prea mare” acordat prevenirii şi controlului HIV/SIDA.

Premierul Victor Ponta a confirmat demisia lui Daniel Barbu din postul de ministru al Culturii.

Daniel Barbu s-a arătat deranjat, săptămâna trecută, la Craiova, de banii alocaţi pentru programul naţional de prevenire şi combatere a HIV/SIDA, care, potrivit acestuia, „reprezintă jumătate din bugetul alocat pentru programele ministerului pe care îl conduce”.

Crin Antonescu a declarat, miercuri, referitor la afirmațiile ministrului Culturii, Daniel Barbu, privind bugetul anti-HIV că sunt „de natură să genereze demisia din funcţia de ministru”.

Declarația ministrului a atras critici și din partea Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) care a spus că declaraţia lui Barbu este o jignire adusă pacienţilor cu acest virus.

„Unui om care spune aşa ceva nu poţi să îi pretinzi să-şi dea demisia. Premierul trebuia să-l demită imediat. Are un handicap sufletesc. Ştiţi cât e de grav, pentru că noi toţi ştim de unde provine numărul mare de seropozitivi, de la acele injecţii care se făceau bebeluşilor în spitale în ultimii ani ai regimului Ceauşescu şi în primii ani de democraţie”, a spus Băsescu miercuri, la B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.