Ministrul „panglicar” Dan Sova a venit la Cluj sa inaugureze o centura deja inaugurata de guvernarea PDL!

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine, Dan Şova, a ajuns, în jurul orei 14:35, pe centura Clujului „Valcele-Apahida”, pentru festivitatea de inaugurare a investiţiei de peste 150 de milioane de euro.

dan sova

Prefectura Cluj a anunţat, iniţial, că ministrul va inaugura centura la ora 11:15, însă din cauza condiţiilor meteo cursa aeriană cu care acesta trebuia să ajungă a avut întârziere.

Şova nu a ezitat sa-l intepe pe Emil Boc atunci cand a fost chestionat referitor la costurile ridicate pentru realizarea centurii, iar ministerul pe care il conduce va deschide o anchetă în acest caz.

„Am deschis azi cei 4 kilometri afectaţi de alunecările de teren. Am zis în februarie că finalizăm lucrarea şi reparăm şi boacăna asta a lui Emil Boc şi aşa am făcut. Trebuie ţinut minte că această centură s-a inaugurat de două ori şi că distracţia asta a costat 60 de miliarde de lei vechi din banii oamenilor, aceşti 2 kilometri. Va trebui să recuperăm prejudiciul, iar preţul stabilit de experţi va fi vizată de o anchetă, nu domnul Emil Boc”, a declarat Sova la Look TV.

Conform declaratiilor ministrului, lucrarea se află în garanţie până în 2016.

In replica, Emil Boc i-a raspuns lui Sova: „Eu am călcat accelerația pentru centura Vâlcele-Apahida!”.

„Eu m-am ocupat ca această centură să se facă și peste 10.000 de mașini să nu intre în Cluj în fiecare și să meargă peste Feleac. Aceasta a fost treaba mea ca prim-ministru să fac așa încât clujenii să nu mai suporte infernul traficului greu de până atunci. Prețul l-au stabilit specialiștii, iar Șova e la guvernare de doi ani de zile și trebuie să demonstreze dacă vrea că acolo a fost ceva ilegal; s-o facă dacă asta crede în continuare și să utilizeze toate instituțiile statului”, a declarat Emil Boc.

Inaugurarea centurii Vâlcele-Apahida a declansat un război între USL şi PDL. „Noi nu tăiem panglici la lucrări care nu sunt gata”, declara liberalul Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. „Miniştrii USL taie panglici la proiectele deja inaugurate de guvernările precedente!”, dă replica PDL-ul din Cluj.

Senatorul Alin Tise a transmis, intr-un comunicat de presa, ca „USL nu reușește să realizeze nici măcar un proiect important pentru Cluj și Transilvania”.

„Prin minciună și demagogie își însușesc toate proiectele Guvernului Boc. Vedem azi ce însemnă să minți cu nerușinare în campania electorală. Însemnă să fii nevoit apoi din lipsa de realizări, să inaugurezi în mod penibil un viaduct sau o conductă de gaz”, a precizat Tişe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.