Moduri simple, dar eficiente prin care îți poți securiza noua locuință 

Ți-ai cumpărat o nouă casă și vrei să o pregătești pentru a te muta cât mai repede în ea? Cu siguranță, ai o mulțime de lucruri pe care trebuie să le faci înainte, cum ar fi achiziționarea mobilierului, a electrocasnicelor sau decorarea. Toate aceste sarcini pe care le ai de îndeplinit sunt mult mai distractive decât stabilirea măsurilor de securitate. Însă, securitatea locuinței ar trebui să fie o prioritate de top pentru orice proprietar de casă. 

Iată câteva modalități prin care poți asigura securitatea în noua locuință 

Configurează un sistem de securitate 

Noua ta locuință ar trebui să dispună de un sistem de securitate, fie că este vorba de unul simplu, fie de unul care vine cu monitorizare profesională și funcții de automatizare incluse. În prezent, există o mulțime de opțiuni de sisteme de securitate pentru locuință, adaptate fiecărui buget și nivelului de protecție dorit. Pentru a alege ceva potrivit, este important să evaluezi nevoile casei și să cunoști riscurile probabile.  

Asigură intrările în locuință

Inspectează toate ușile exterioare pentru a te asigura că ramele acestora sunt solide și că balamalele sunt protejate. Instalează sisteme de închidere de calitate, cum ar fi yale cu cheie rezistentă la forță sau sisteme de închidere electronice. Folosește uși rezistente, preferabil din oțel sau lemn masiv.

Dacă ai achiziționat o locuință de la un fost proprietar, o măsură de securitate bună este schimbarea încuietorilor ușilor. De asemenea, poți spori securitatea cu ajutorul unei sonerii video sau poți achiziționa diverse încuietori inteligente. 

Ia măsuri de prevenire a incendiilor 

Prevenirea incendiilor în locuință este esențială pentru siguranța ta și a celor dragi. În acest sens, poți instala detectoare de fum în zone cheie, cum ar fi bucătăria. Asigură-te că instalația electrică este în stare bună și că respectă normele de siguranță. Nu uita că este important să ai și o asigurare de locuință adecvată care să acopere pagubele cauzate de un incendiu. Poți opta pentru asigurarea facultativă pentru locuință CASA MEA de la Allianz-Țiriac Unit, un produs special creat pentru a răspunde tuturor nevoilor de asigurare ale proprietarilor de locuințe.  

Asigură ferestrele

Montează ferestre rezistente la efracție, preferabil cu geamuri securizate sau laminate. Adaugă gratii sau plase de protecție la ferestrele de la nivelul solului pentru a preveni accesul neautorizat. 

Instalează corpuri de iluminat eficiente la exterior

Dacă urmează să te muți la casă, asigură-te că exteriorul este bine iluminat, în special la intrare și în zonele mai întunecate din curte. Folosește iluminat cu senzori de mișcare pentru a detecta prezența neașteptată în apropierea casei. Luând aceste măsuri, intrușii vor fi mai puțin tentați să pătrundă pe proprietatea ta.

În concluzie, aceste sfaturi te vor ajuta să sporești securitatea casei și să reduci riscul de intrare neautorizată. Identifică ce strategii sunt cele mai importante pentru tine și fă un plan de securitate bine pus la punct. A fi conștient de potențialele riscuri și a lua măsuri din timp este cel mai bun mod de a-ți proteja locuința și de a-i ține pe cei dragi în siguranță.

One thought on “Moduri simple, dar eficiente prin care îți poți securiza noua locuință 

  1. Felicitari pentru achizitia noii tale case! Stim cat de important este sa te pregatesti cat mai bine pentru a te muta si, cu siguranta, securitatea locuintei tale nu ar trebui sa lipseasca din lista ta de prioritati. Asa cum si tu ai mentionat, este esential sa ne asiguram ca suntem in siguranta in propria noastra casa si sa luam masuri de prevenire a oricaror riscuri. Sfaturile tale pentru asigurarea securitatii in noua locuinta sunt foarte utile si vor ajuta cu siguranta pe oricine isi doreste sa se mute intr-o casa noua. Asadar, fie ca alegem sa instalam un sistem de securitate sau sa asiguram usile si ferestrele, este important sa ne asiguram ca ne simtim in siguranta acasa. Multumim pentru sfaturi si pentru incurajarile de a fi mai precauti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.