Peste 1000 de certificate de urbanism emise online de CJ Cluj de la lansarea aplicației „Ghișeul Unic”

CJ Cluj a realizat o analiză a modului de funcționare a aplicației Ghișeu Unic, la aproape doi ani de la emiterea, în sistem online, în premieră absolută pentru România, a primului certificat de urbanism digital smart, perfect valid din punct de vedere juridic.

Potrivit acesteia, Consiliul Județean Cluj a emis, de la lansarea aplicației, 1103 certificate de urbanism, eminamente online.

Astfel, dacă în cursul anului trecut, din totalul de 1.800 de certificate emise, circa 35% au fost online, în acest an procentul celor digitale a crescut la 56% iar trendul este unul constant crescător.

În ceea ce privește zonele pentru care s-au solicitat cele mai multe certificate de urbanism online, în fruntea clasamentului se situează comuna Ciurila, cu un număr de 167 de documente emise, urmată de comunele Mărișel, cu 101 certificate, Beliș cu 85 și Aiton cu 55.

Prin intermediul platformei Ghișeu Unic (https://public.cluj.archi/), Consiliul Județean Cluj a reușit să digitalizeze întregul proces de obținere online a certificatelor de urbanism (CU) și a autorizațiilor de construcție (AC), precum și al altor 13 categorii de documentații urbanistice.

În plus, cetățenii au posibilitatea de a solicita online 5 categorii de autorizații și avize necesare în cazul derulării unor lucrări/activități conexe drumurilor județene, solicitări în vederea obținerii finanțărilor nerambursabile de la Consiliul Județean Cluj, 11 categorii de cereri emise de către I.S.U. Cluj, 3 tipuri de avize eliberate de către Compania de Apă Arieș S.A. și 2 cereri în domeniul informării și promovării turistice.

One thought on “Peste 1000 de certificate de urbanism emise online de CJ Cluj de la lansarea aplicației „Ghișeul Unic”

  1. Felicitari Consiliului Judetean Cluj pentru efortul si initiativa de a implementa aplicatia Ghiseu Unic, care a simplificat si eficientizat procesul de obtinere a certificatelor de urbanism si autorizatiilor de construire. Este incurajator faptul ca procentul acestor documente emise online a crescut considerabil si astfel se poate observa un trend pozitiv in privinta adoptarii tehnologiei in administratia publica. De asemenea, este impresionant faptul ca prin intermediul acestei platforme, cetatenii au acces la o gama diversificata de documentatii urbanistice, facilitandu-le astfel obtinerea finantarii si derularea diverselor activitati. Felicitari si localitatilor care s-au remarcat prin numarul mare de certificate emise online. Sper ca acest exemplu sa fie urmat si de alte administratii, pentru a oferi cetatenilor din Cluj si nu numai, o experienta mai usoara si rapida in obtinerea documentelor necesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.