MOMENT ISTORIC în Sala Sporturilor „Horia Demian” – „U” Cluj a învins campioana Sepsi Sf. Gheorghe cu un avantaj de 13 puncte! VIDEO

O nouă filă din istoria Universității Cluj s-a scris sâmbătă, 18 martie, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, cu precădere în istoria echipei de baschet feminin. Fetele pregătite de Dragan Petricevic au jucat admirabil și spectaculos în fața multiplei campioanei a României, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, pe care au învins-o cu un avantaj categoric de 13 puncte, 70-57 (16-18 / 24-21 / 12-7 / 18-11), un scor de pus în rama istoriei clubului. Acest succes le asigură clujencelor locul 2 la finalul acestei stagiuni.

În fața unui public de circa 500 de spectatori, „studentele” au început timid confruntarea cu Sepsi, iar maghiarele au încheiat primul sfert cu un avantaj de două puncte, dar lucrurile aveau să se schimbe, în bine, pentru „U” în partea a doua, când a preluat conducerea și nu a mai cedat avantajul până la final. Jocul bun în defensivă, agresivitatea, cursivitatea și prestația sub panoul adversarelor a făcut ca echipa gazdă să încheie meciul cu un avantaj nemaiîntâlnit pe tabelă în istoria confruntărilor dintre cele două formații, de 13 puncte, și trebuie să răsfoim multe file din istoria clubului de baschet feminin pentru a mai găsi o victorie atât de categorică în fața eternei campioanei din Sfântu Gheorghe.

Acest meci și acest succes le dă fetelor speranțe pentru un eventual titlu de campioană, îndelung așteptat pe Someș, și le asigură locul 2 în Liga Națională la finalul acestei stagiuni.

Cea mai bună marcatoare din tabăra Universității a fost Natasha Dixon, cu 17 puncte, urmată de Brittany Denson, cu 16 puncte, Andra Mandache (13 puncte), Naketia Swanier (9 pct.), Taneisha Harrison (8 pct) și Dajana Butulija (7).

De la oaspete, cea mai bună marcatoare a fost Janeesha Jeffery, cu 18 puncte, urmată de Chalysa Shegog (12 puncte), Chandra Harris (11), Ancuta Stoenescu (6), Andreea Hutanu (6), Annemarie Părău (3), Tyaunna Marshall (1).

Etapa viitoare, „U” Cluj va primi vizita formației CSM Satu Mare, marți, 21 martie, de la ora 19:00, în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

VIDEO

Pentru cei care doresc să revadă finalul, vă punem la dispoziție o înregistrare cu ultimele două minute din confruntarea de ieri.

Baschetbalistele au sărbătorit alături de fani victoria cu Sepsi

One thought on “MOMENT ISTORIC în Sala Sporturilor „Horia Demian” – „U” Cluj a învins campioana Sepsi Sf. Gheorghe cu un avantaj de 13 puncte! VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.