Moment istoric. Sala Polivalentă din Cluj va găzdui meciuri la Campionatul European de baschet masculin din 2017

Federatia Romana de Baschet anunță că forul continental de baschet FIBA a decis ca meciurile din grupele primei faze ale Campionatului European de baschet masculin – Eurobasket 2017 să se desfășoare în ROMÂNIA, Israel, Finlanda și Turcia, în vreme ce fazele superioare ale întrecerii continentale de peste doi ani se vor disputa în Turcia.

eurobasket-2017-cluj

Decizia a fost anunțată , sâmbătă, de către Board-ul European FIBA, la ședința de la Munche, participând în calitate de membru ales și doamna Carmen Tocală, secretar de stat al MTS și președinte de onoare al FR Baschet.

Astfel, câștigând dreptul de a organiza una dintre grupele Eurobasket 2017 în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, vă putem anunța ca este pentru prima dată în istorie când un oraș din România va găzdui meciuri din cadrul turneului final al celei mai importante competiții baschetbalistice de pe Bătrânul Continent!

Candidatura României a fost susținută astăzi la Munchen în fața înalților oficiali FIBA de o delegație compusă din Gheorghe Mureșan, singurul baschetbalist român care a evoluat în NBA, domnul Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca, domnul Victor Ponta, fost premier al României, domnul Horia Păun, președinte al FR Baschet, domnul Adrian Voinescu, director Internațional & Evenimente al FR Baschet, și domnul Mircea Cristescu, vicepreședintelele clubului U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și membru al Biroului Federal al FRB.

Alături de România au mai candidat pentru obținerea dreptului de organizare a meciurilor de la Eurobasket 2017 alte patru țări, Israel, Finlanda, Polonia și Turcia. După ce au fost studiate amănunțit toate cele cinci dosare de candidatură și au fost analizate rapoartele inspecțiilor FIBA referitoare la locațiile propuse, Consiliul de Conducere al forului continental a decis, pentru a doua oară în istoria întrecerilor europene, ca meciurile din cadrul Eurobasket 2017 să se dispute în patru țări, după ce ediția precedentă Eurobasket 2015 a fost organizata în comun de Franța, Germania, Croația și Letonia.

„Este un lucru extraordinar pentru baschetul romanesc si pentru Romania! Mai ales ca este pentru prima data in istorie cand intr-un oras din tara noastra, respectiv in municipiul Cluj-Napoca, se vor desfasura meciurile uneia dintre grupele din prima faza a EuroBasket. Desigur, decizia de azi a Board-ului FIBA Europe ne onoreaza foarte mult, dar ne si obliga, fiind o provocare deosebita… Trebuie sa ne prezentam in toamna anului 2017 la cel mai inalt nivel, atat din punct de vedere organizatoric, cat si sportiv, si am convingerea ca vom putea demonstra ca Romania poate organiza competitii baschetbalistice majore. Avem deja un plus de experienta la nivel organizatoric dupa ce in vara aceasta am reusit cu brio la Timisoara si Oradea sa ne ridicam la standardele impuse de FIBA pentru EuroBasket Women 2015, primind aprecieri internationale in acest sens, iar acum ne dorim sa fim din nou la inaltime. Totodata, ne dorim sa folosim aceasta oportunitate cu semnificatie istorica pentru a promova nu numai baschetul romanesc, ci si Clujul si Romania in lume!”, a declarat președintele FR Baschet, Horia Păun.

_FIBA2017_WELCOME CLUJ_ from Laviniu Lazar on Vimeo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.