Muzica reggae cucerește Hoia, la IratioN Fest!

Cultura muzicii reggae va cuceri pădurea Hoia, în cadrul ediției a doua a IratioN Fest, eveniment organizat în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei în incinta Parcului Etnografic „Romulus Vuia”, în weekend 8-9 iunie 2019.

„IratioN Fest – Roots Park” va avea loc sâmbătă, 8 iunie, respectiv duminică, 9 iunie, între orele 11:00 si 23:00 în Parcul Etnografic „Romulus Vuia” pe strada Tăietura Turcului.

IratioN Fest se află la cea de-a 2-a ediție, dar prima organizată în incinta Parcului Etnografic, ce-și sarbătorește cel de-al 90-lea an de existență.

Evenimentul nu percepe taxă de participare, singura taxă aplicabilă fiind biletul de intrare în incinta locației (6 Lei/pers).

Conceptul are la bază susținerea artiștilor autohtoni, astfel că, majoritatea trupelor sunt alcătuite din artiști locali iar toți cei care doresc să-și aducă instrumentele artistice sunt bineveniți să le utilizeze în cadrul evenimentului. Acesta va cuprinde o scenă de muzică live (reggae) și un sistem de sunet (SoundSystem) dar și diferite ateliere de pictura, dans, cânepă, manufactură, etc.

Organizatorii vor pune la dispoziție o zonă „Food Corner” și Bar, iar locurile de relaxare vor fi din plin. Zonele liniștite din parc sunt, de asemenea, prielnice studenților care doresc să-și schimbe locul de studiu dintre „patru pereți” într-o zonă istorică, inconjurați de natură.

Prezența muzicii Reggae în viaţa comunităţii, de-a lungul celor cinci decenii de existenţă, a fost şi este una definitorie şi determinantă pentru lupta internațională pentru egalitate si pace, fapt care a determinat includerea sa pe lista patrimoniului cultural imaterial al umanităţii de către UNESCO.

„Contribuţia muzicii Reggae la discursul internaţional în chestiuni precum
nedreptate, rezistenţă, iubire şi umanitate subliniază dinamicile acestui element cultural care este în egală măsură cerebral, socio-politic, senzual şi spiritual”
, suna declarația UNESCO, anul trecut la sfârșitul lunii noiembrie.

Clujenii care vor să descopere muzica reggae sunt așteptați într-unul dintre cele mai atractive parcuri din Transilvania, un loc cu istorie și vibrații mistice, un loc care te conectează la rădăcinile acestei țări frumoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.