Nici amenzile nu-i sperie. Închise de poliție duminică seara, două localuri din centrul Clujului au continuat să funcționeze și luni seara

Poliţiştii au desfășurat duminică mai multe acțiuni și controale în zona centrală a orașului pentru a verifica dacă sunt respectate măsurile de siguranţă împotriva COVID-19.

Astfel, duminică, 22 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, alături de polițiști locali și jandarmi, precum și de reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare Cluj și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, au acționat pe raza de competență, în mai multe etape, pentru prevenirea și combaterea virusului Covid-19.

Astfel, în prima etapă, respectiv în intervalul orar 10.00 – 12.00, forțele angrenate au urmărit verificarea respectării măsurilor de siguranță în zona piețelor și a supermarketurilor, fiind legitimate peste 60 de persoane și verificate 13 societăți comerciale

Au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, 9 dintre acestea fiind aplicate în conformitate cu prevederile Legii 55/2020, iar alte 4 pentru încălcări ale normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și ale normelor de circulație rutieră.

În cea de-a doua etapă, desfășurată în intervalul orar 17.00-21.00, obiectivul principal a constat în verificarea modului de respectare a măsurilor de siguranță și protecție în marile centre comerciale de pe raza municipiului, dar și în localurile publice din zona Pieței Unirii.

În acest sens, au fost legitimate 42 de persoane și verificate 11 societăți comerciale, iar ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.100 de lei. 11 dintre acestea au fost aplicate unor persoane care au încălcat normele de protecție și siguranță instituite în contextul stării de alertă.

De asemenea, duminică seara, 2 localuri publice din zona centrală a municipiului, Che Guevara și L’Alchimiste, au fost verificate, constatându-se faptul că un local nu respecta măsura suspendării activității operatorilor economici, desfășurându-și activitatea în spațiu închis, iar altul își desfășura activitatea în spațiu închis, spațiu format din pereți  din plexiglas si plafon tip umbrelă, contrar prevederilor legale.

Față de aceste societăți a fost luată măsura sancționării contravenționale în conformitate cu prevederile Legii 55/2020, fiind aplicate amenzi, în valoare de 2000 de lei pentru fiecare.

S-a constatat nereguli cu privire la terasa amenajată, luându-se măsura sancționării contravenționale, precum și cea a sistării activității operatorului economic.

Reamintim că, vineri seara, poliţiştii au descins la localul Che Guevara din Piaţa Unirii, unde au constatat că unitatea comercială nu respecta măsura suspendării activității în spații închise, în incintă aflându-se un număr de aproximativ 120 de persoane. Pentru această avatarele s-a dispus încetarea activității operatorului economic, toate persoanele fiind evacuate din local. Totodată, societatea deținătoare a fost sancționată conform Legii 55/2020, fiind aplicată o amendă în valoare 10.000 de lei.

Luni seara, 23 noiembrie, cele două localuri au fost deschise, însă, ce-i drept, cu capacitate redusă cu 50%.

Ambele localuri sunt deținute de omul de afaceri Mircea Buteanu, creatorului fostului club Diesel, frecventat de toată protipendada Clujului din anii ’90-2000. Este și o persoană cu mare experiență în domeniul HORECA și al organizării de evenimente.

CITEȘTE ȘI

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.