Noua stradă Bună Ziua, inaugurată de un alai întreg din Primăria Cluj-Napoca – FOTO

Lucrările de modernizare a străzii Bună Ziua s-au încheiat, iar vineri, 15 mai, în prima zi după încheierea stării de urgență și începerea stării de alertă în România, a fost inaugurată noua arteră, în prezența autorităților locale, în frunte cu primarul Emil Boc, respectiv viceprimarii Dan Tarcea și Olah Emese.

După 10 luni de execuție și 19.758.582 lei + TVA investiți de municipalitate, strada Bună Ziua a fost finalizată, iar lucrările au fost realizate de RADP, proiectant Arhi Box SRL.

Pentru acest proiect de moderizare, administrația locală a expropriat 64 de proprietati private cu o suprafață de 2576 mp, în valoare de 1.337.310 lei.

Noua stradă Bună Ziua are trei benzi de circulație, trotuare de de 1.9 m lățime, două piste pentru biciclete de 1.5 m lățime, 5 treceri de pietoni semaforizate și suprailuminate, marcaj tactil pentru nevăzători sau un sistem facil de traversare pentru persoane cu dizabilitati si parinti cu carucioare cu copii.

La capitolul transport, strada Bună Ziua dispune de 6 stații de autobuz, 2 standuri pentru taxi și 2 statii de incarcare, cu 4 prize, pentru masini electrice.

Au fost îngropate toate cablurile de energie electrica si transmisie date, a fost realizat sistemul de colectare a apelor pluviale și redimensionarea conductelor pentru canalizarea menajeră și gaz metan, respectiv realizarea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Trifoiului – Fagului – Măcieșului – Bună Ziua.

Întregul sistem de iluminat public a fost modernizat, au fost montate 9 bănci, stații de autobuz cu acoperiș verde și plantarea a 64 de arbori, cu balot, de mari dimensiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.